ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

За уважението, Ивелин Попов и шампионските претенции

0
Ивелин Попов, Вини Трибуле, Ботев Пловдив
Снимка: БТА

Победата на Ботев Пловдив над Левски с 1:0 се превърна в една от най-коментираните спортни теми през уикенда в България. И нормално. Два от тимовете с най-голяма фенска маса у нас предложиха интересен двубой, след който ?жълто-черните“ ликуваха, а за ?сините“ остана огорчението, а за някои от тях може би и смирението. ?Канарчетата“ изиграха много смел двубой срещу ?вероятно единствения кандидат за титлата“ по думите на Станислав Генчев.

Някогашният халф се отличаваше с добри подавания, а сега изглежда набляга повече на инфлуенсърските си изяви. Въпреки че, между другото, е и треньор на Левски. Генчев е необичайно словоохотлив в последните седмици. За броени дни треньорът отписа няколко отбора от битката за титлата, започна да разбира от адресни регистрации на футболни клубове, а за капак реши да бъде и статистик, определящ колко точки печели бившия му Ботев Пд без Ивелин Попов.

Уважение към съперника – нулево

Станислав Генчев заяви в новия подкаст на Левски, че Ботев Пловдив не е спечелил и точка без Ивелин Попов. Като още тук е важно да се спомене, че активът на Генчев в Пловдив е сходен. Ирония или не, това е истината. Но Генчев даде фалшива новина, може би флиртувайки с феновете на ?сините“. Ботев има доста повече от 1 точка без Попов.

Веднага след мача Душан Керкез сложи точка на спора. За разлика от Александър Томаш, който се впусна в исторически препратки с Левски и също заигравка с публиката, треньорът на „канрарчетата“ призова за повече уважение. Керкез подчерта, че разбира колко добър и перспективен треньор е Генчев, но му е време да порасне ментално и да започне да отдава значимото на съперника, защото само така би бил голям. А не с принизяване на опонентите, което вече започва да е треска в очите и на ?сините“ привърженици.

Душан Керкез, Никола Попов
Душан Керкез, Никола Попов (Снимка: БТА)

За Ивелин Попов и другото инфлуенсърство

Керкез ?хвърли“ едно изречение и конкретно за Попето след думите на Генчев. И ако за Генчев може би е достатъчно, дори и след публикациите му във Фейсбук, то за Левски като клуб не бе. ?Сините“ си направиха доста неуместна шега с опитния офанзивен халф, изобразявайки го в рутинно единоборство, в което дърпа фланелката на играч на Левски. И аргументът, че и големите отбори си правят такива заигравки в социалните мрежи просто не минава. Тимовете от Западна Европа не го правят, когато са демонстрирали явно неуважение към съперника, а после са загубили с човек повече. Не го правят и когато се касае за бивш играч на клуба, юноша на същия, и тръгнал си не така, както самият той желае. А дори и не както клубът желае, но съпругата на Попов го каза по-добре – ?отвори рана“. Но очевидно маркетинг отделът на ?Герена“ попива от Станислав Генчев.

Ботев Пловдив - Левски
Ботев Пловдив - Левски (Снимка: БТА)

Шампионските претенции къде?

Генчев на няколко пъти отписа по 1-2 отбора от битката за златото, с което си навлече гнева на мнозина. Е, футболът понякога си прави лоши шеги. Думите на Генчев се върнаха като бумеранг в лицето му на мястото, където най-малко желаеше това да се случи. В Пловдив. Където Ботев е доказал, че побеждава и без Попов. Където Генчев не спечели нито веднъж. И може би е време да намали малко медийните си изяви и качването на съдържание в социалните мрежи. Защото ако думите на Керкез и загубата на ?Христо Ботев“ не са му подействали отрезвяващо, то загуба от ЦСКА след 10 дни направи ще стегне примката около врата му. Пък тогава нека качва за отпадналите отбори от битката за титлата. И за Ивелин Попов, а ако иска и за съпругата му. И за Литекс, където впрочем е играл. И за полицаите, които е опознал за шест кръга в Пловдив.

Станислав Генчев
Станислав Генчев (Снимка: БТА)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.