ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Юноша на Левски разплака Синя България

0
Хебър
Снимка: lap.bg

Отборът на Хебър спечели най-сладката си победа в турнира за Купата на България. След уникална драма воденият от Любослав Пенев тим наделя над Левски с 2:1 и за четвърти път в своята история се класира за четвъртфиналите в надпреварата.

В герой за хебърци се превърна юношата на Левски Атанас Кабов, който реализира победното попадение в 99-ата минута.

Левски

Домакините играха силно и заслужено спечелиха, въпреки че минаха през ада в края на срещата.

В 6-ата минута след вдигане от корнер Атанас Кабов Георги Николов се пребори с Кристиан Димитров и отправи удар с глава, като само блестящата намеса на Пламен Андреев предотврати попадение във вратата му. Той изби топката с дясната ръка, а след това и с лявата някъде около голлинията.

Уелтон

По-добрата игра на Хебър даде резултат в 68-ата минута, когато Ангел Бастунов превърна отсъдената от рефера Ел-Хатиб дузпа в гол за 1:0. Бялата точка бе посочена за фаул на Жереми Петрис срещу Олексей Збун.

Любослав Пенев

Левски бе неузнаваем 80 минути и се разигра чак след това. Първо Уелтон шутира опасно, но встрани, а в 88-ата минута след прекрасен пас на резервата Марин Петков отново Уелтон стреля, но кълбото се отби от лявата странична греда.

Реферът даде 9 минути добавено време и в първата от тях Уелтон с майсторски удар изравни – 1:1.

След това ?сините“ се вдигнаха на щурм, а домакините се бранеха смело и организирано.

В 99-ата минута Левски поиска дузпа, но такава не бе отсъдена. Последва атака на Хебър, топката отскочи от Кристиан Димитров към Кабов и той с левачката я промуши край вратаря – 2:1.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ ?Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.