ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Верона запази елитния си статут след драма срещу Специя

0
верона

Отборът на Верона запази мястото си в Серия „А“ и през следващия сезон. Възпитаниците на Марко Дзафарони спечелиха плейофа за оставане в елита срещу Специя с 3:1.

Срещата между 17-ия и 18-ия в крайното класиране на Калчото се игра на неутрален стадион в Реджио Емилия. Двубоят започна чудесно за „мастифите“, които откриха резултата още в 5′ след гол на Давиде Фараони. Специя успя бързо да се върне в мача и само 10 минути по-късно равенството бе възстановено след попадение на Етан Ампаду. Белгиецът Сирил Нгонге отбеляза още два гола за Верона до края на първото полувреме – 26′ и 38′.

Двубоят можеше да поеме по съвсем различен път, но съдбата се усмихна на Верона. Даниеле Орсато показа директен червен картон на Фараони в 68′ за игра с ръка в своето наказателно, а Специя получи правото да изпълнява дузпа. С нейното изпълнение се нае М’бала Ндзола, но нападателят не успя да преодолее Лоренцо Монтипо и стражът на „жълто-сините“ спаси.

В даденото от съдията продължение отново Ндзола бе близо до гола, но ударът му от воле удари страничния стълб.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.