ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Трима нападатели, които можеха да дадат повече на ЦСКА

0
ЦСКА нападатели
Колаж: www.jaxkidsdirectory.com

Отдавна български нападател не е оставил трайна следа в ЦСКА. През последното десетилетие столичният гранд използваше предимно чуждестранни „деветки“ и именно такива бяха сред топ реализаторите сезон след сезон. „Армейците“ опитаха със свои кадри, а и привлякоха няколко голаджии на други отбори от елита. Но без успех.

В призмата на времето е лесно да се дават оценки, но определено на някои от момчетата трябваше да се даде повече шанс за изява. През този сезон бивш нападател на ЦСКА прави фурор, а в следващите редове ще разгледаме и други двама, които определено можеха да дадат повече на „червените“.

Ахмед Ахмедов
Ахмед Ахмедов (Снимка: БТА)

Ахмед Ахмедов

Мечо беше купен от Дунав Русе през декември 2019 година. За правата му бяха платени 120 хиляди лева. През пролетния сезон обаче беше пуснат в едва шест шампионатни мача и три за Купата на България, където отбеляза дебютния си гол за ЦСКА (победен в 89-ата минута срещу Ботев Враца за 2:1). Веднъж беше титуляр. По това време обаче връхлетя епидемията и футбол много-много не се игра.?

През втория си сезон Ахмедов отново получаваше епизодични шансове, сред които на два пъти помогна много на „червените“. Това се случи при европейските победи над Сиренс (2:1) и Базел (3:1). В първия случай измъкна 31-кратният шампион от сконфузна ситуация срещу малтийци, а на швейцарска земя за броени секунди игра заби страхотен снаряд в сочения за твърд фаворит местен гранд.

Зимата бе даден под наем на Нефтчи Баку, с който отбор стана шампион на Азербайджан. Именно Ахмед Ахмедов отбеляза шампионския гол за отбора си в прекия мач за титлата срещу Карабах (1:0) в 90-ата минута. След завръщането си от наема в Борисовата градина… отново мачовете му се брояха на пръсти, а в средата на есеннта на 2021-а се контузи. Повече не игра за ЦСКА, защото премина в Славия, а сега прави фурор с екипа на Спартак Варна – 8 гола и 2 асистенции в 11 мача! Там шанс му се дава…

Тонислав Йорданов
Тонислав Йорданов (Снимка: БТА)

Тонислав Йорданов

25-годишният нападател е сред основните футболисти на Арда. Вече има четири сезона и половина зад гърба си в Кърджали, а между тях около година игра в Берое. Под Аязмото статистиката му също бе прилична – 6 гола в 17 мача.

Години наред чакаше поле за изява от ЦСКА. На практика изигра едва четири срещи за „армейците“ или сумарно 125 минути. Юношата на Видима-Раковски се включи за протокола срещу Рига (1:0) и Адмира Вакер (3:0) през лятото на 2018-а, а чак септември 2020-а получи минути при гостуване на Черно море (1:0). Участва и в един мач без значение от последния кръг на сезон 2016/17 с Дунав (0:1). Три пъти го пращаха под наем в Литекс и веднъж в Етър. Игра и за дубъла на ЦСКА.

Тонислав е един от многото разпращани постоянно по наеми български играчи от ЦСКА, които все са в позиция на изчакване. Но така и не получават шанс. Най-лошото е, че всеки би могъл да изброи и то не малко скъпоплатени чуждестранни трансферни издънки, които са „изяли“ мястото на момчетата. Сега очевидно се чувства комфортно в Арда, където го ценят. И да, вероятно нямаше да бъде топ звезда и голмайстор на първенството всеки сезон, но има качества и би бил много полезен на отбора. Та ЦСКА до скоро дори нямаше здрав централен нападател…

Мартин Смоленски
Мартин Смоленски празнува гола си за Ботев Враца в баража за оцеляване в елита срещу Марек Дупница (Снимка: Facebook.com/Botev Vratsa)

Мартин Смоленски

Считан за най-големия талант на Академия ЦСКА, а в момента играе в Ботев Враца. Подобно на Йорданов и Смоленски знае какво е да си постоянно под наем. Освен рентата под Околчица беше в Литекс, Царско село и Миньор Перник.?

За разлика от Мечо и Тонислав, Мартин обаче така и не успя да покаже постоянство в другите си отбори. Според много специалисти той има сериозни проблеми с физиката. Тук вече може да се търси вина в различните треньори, които отговарят за подготовката на играчите, техния хранителен режим и тн. Факт е, че не успява да блести дори при отбори от много по-ниска класа.

Феновете на ЦСКА много искаха Смоленски да получи шанс и да бъде новата българска звезда в атаката на отбора, но и при него не бе писано това да се случи. Всеки от тримата нападатели има за себе си своята истина, съдбите им са различни, но едно е общото – можеха да оставят трайна следа с червената фланелка. По една или друга причина не го сториха.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.