ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Томаш не си прави илюзии, Томаш не дава илюзии

0
Александър Томаш
Снимка: БТА

Александър Томаш даде вече превърналата се в традиционна за него пресконференция преди двубоите от efbet Лига. Старши треньорът на ЦСКА говори преди наглед лесния домакински сблъсък със Септември. Мнозина няма да се вслушат в думите на Томаш, но много от словата направиха впечатление и могат да бъдат обект на дълбок анализ. Още с поглеждането на общата картина е ясно едно – Томаш не подценява новака Септември и му отдава дължимото. Както подобава на ЦСКА да се отнася с всеки един съперник. Още повече при сегашното незавидно място в класирането за ?червените“.

Томаш не говори за класиране

Когато започна медийната престрелка между Станислав Генчев и Александър Томаш, само единият от двамата треньори говореше уверено за класиране. И това бе ?синият“ наставник. В нито един момент Томаш не подцени Левски и не говори за крайното класиране. Къде ще е Левски, къде ще е ЦСКА – ще се види през май. Реалната картина не предполага Томаш да говори за класиране, тъй като и отборът му е в долната половина на таблицата, макар и не по негова вина. Но с изказванията си Генчев направи така, че напрежението да е само около резултатите на ?сините“. Поне по тази ос.

Изключая ?престрелката“ с Генчев, на която и двамата по-скоро няма да обърнат кой знае какво внимание повече, Томаш не коментира класиране. В нито една своя изява. Изобщо. Томаш знае и каза, че е в ЦСКА за само едно място – първото. Но реалността е, че през този сезон то е утопично заради кошмарния старт.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: cska.bg)

Томаш не отписва никого и нищо

По време на брифинга за мача със Септември, Александър Томаш бе ясен: ?Никой, който тренира с представителния тим, не е отписан от сметките“. Нито един. Дори почти незаписалите минути като Иван Дюлгеров, Улаус Скаршем, Иван Турицов, Сейни Санянг, Станислав Шопов, Християн Петров – никой. Извън сметките изглеждат само Амос Юга, Емануел Шакич и Брадли де Нойер.

Подобни изказвания вдъхват доверие у всекиго. Преди дни се появиха спекулации, че Скаршем обмисля трансфер заради ограниченото си игрово време. Мълвата често праща и Шопов в бившия му клуб Ботев Пд. Около Турицов пък винаги е интересно…Този своеобразен триумвират на пейката е част от плановете на Томаш поне до зимата, когато са възможни метаморфози в състава. Със сигурност и тогава в Борисовата градина ще е интересно и ще има много входящи и изходящи трансфери.

Възможно е още срещу септемврийци много от ?отписваните“ да получат шанс за изява. Може дори и да го сграбчат и да преобърнат сезона си. В годините назад има редица такива случаи. Един мач, един гол и неизменно място в състава за месеци напред.

Томаш държи всички на ръка разстояние

?Ако си мислим, че сме голяма работа, ще имаме проблеми“, каза Томаш на брифинга си преди мача със Септември. И е прав. ЦСКА има спешна нужда от точки и е в ситуация, в която не може и няма право да подценява никого. Самият Томаш на два пъти заяви, че точките са най-важни за ЦСКА…дори да жертва играта на отбора и доброто настроение на публиката. А знаем, че ?червената“ публика има високи претенции. Но всички с ЦСКА в сърцето трябва да се примирят, че процесът е дълъг и желанията се разминават с реалността. Поне засега. Томаш вече го е разбрал.

Александър Томаш и Лиъм Купър
Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш и защитникът Лиъм Купър (Снимка: Facebook.com/CSKA Sofia FC)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.