ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Тези шестима играчи промениха Левски

0
Алекс Колев
Снимка: БТА

Измина една трета от редовния сезон в първенството и Левски продължава да стои най-високо в класирането, след като го оглави още след първия кръг.

Отличната работа на Станислав Генчев и постоянството на футболистите на отбора дават резултати и той с всеки изминал кръг показва, че е готов да се справя с големите предизвикателства през този сезон.

Алдаир Невеш
Алдаир Невеш (Снимка: БТА)

До този момент Левски разполага с най-резултатното нападение и втората най-добрата защита, като точковия му актив отговаря адекватно на показаното от играчите на терена.

В досегашните 10 мача ?сините“ могат да съжаляват само за изгубения двубой в Разград, от който заслужаваха да излязат поне с точка, но по-важно е, че след него показаха реакция и затвърдиха успешното си представяне, печелейки 13 от 15 възможни точки.

Разбира се, причината за видимото израстване на Левски е както в правилните ходове и решения на треньора, така и отборната игра, тактическата дисциплина и колективния дух, но тук искам да обърна специално внимание на четири от новите попълнения и двама футболисти от миналогодшния състав.

Защото на практика излиза, че шестимата не само са в основата на всички спечелени 25 точки, но и имат огромно влияние върху отбора и заслуга за неговия подем.

Визирам Алекс Колев, Мустафа Сангаре, Алдаир Невеш и Майкон, както и Кристиан Димитров и Асими Фадига, за които фактите показват убедително колко са ефективни и полезни те на Левски.

В първия кръг при 6:1 над Локомотив в ?Надежда“ ?сините“ изостанаха в резултата още в началото, но Алекс Колев бързо изравни след асистенция на Майкон, а малко след това Алдаир направи 2:1 и даде началото на разгрома.

Последва домакинство срещу Ботев Враца, спечелено с 4:0, в което Асими Фадига вкара второто и последното попадение.

Отново Фадига откри рано срещу ?Локомотив“ в пловдивския квартал ?Лаута“, а пет минути края Мустафа Сангаре постави точка на спора.

Алекс Колев
Алекс Колев (Снимка: БТА)

С два гола пък на Алекс Колев и един на Сангаре бе оформена класиката срещу Крумовград, а срещу Хебър трите точки донесе Кристиан Димитров.

В последните три срещи героите отново бяха познати.

Бързи две попадения на Сангаре осигуриха комфортен аванс при визитата на тима в Бистрица, а след като домакините намалиха, Алекс Колев не им даде възможност да мечтаят за обрат и след като направи 3:1, уби интригата.

Пак Кристиан Димитров пък бе точен за ценното 1:0 на ?Овча купел“, а снощи срещу Арда Алекс Колев направи 1:0 и асистира за красивия победен гол със задна ножица на Майкон.

На фона на всички тези позитиви, ако все пак има нещо обезпокояващо, то е свързано със състоянието на един играч, който до неотдавна също бе сочен за лидер на отбора – Джавад Ел Джемили.

Атакуващият полузащитник с испански паспорт започна ударно сезона, след като се разписа два пъти на ?Надежда“ и веднъж срещу врачани, а срещу Локо под тепетата изведе с ювелиран пас Фадига за първия гол.

Впоследствие обаче формата на Ел Джемили падна, като според кулоарна информация той е имал и здравословни проблеми, които са нарушили тренировчния му ритъм.

Джавад обаче попадна в деликатна ситуация, след като излезе титуляр при минималния успех над пазарджиклии. В следващото гостуване той влезе като смяна при нулевото равенство със Спартак край морето, а срещу ЦСКА 1948 изобщо не попадна в групата.

Джавад Ел Джемили
Джавад Ел Джемили (Снимка: БТА)

Срещу Славия пък се появи на терена в 84-тата минута, преди да се завърне в 11-те срещу Арда.

Логично всеки, който следи Левски отблизо, би се запитал дали става въпрос за временен спад при Ел Джемили или очакванията към него са по-големи от възможностите му.

Отговор на този въпрос ще получим в хода на първенството, но хубавото като цяло, е че цената на играча според авторитетния германски уебсайт Transfermarkt си остава висока – 1 милион евро, а Левски пък разполага с два трансферни прозореца да го продаде, тъй като договорът на Джавад е до 31 декември 2025 година.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ ?Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.