ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Според Генчев само Левски се бори за титлата на България

0
Станислав Генчев
Снимка: БТА

Старши треньорът на Левски – Станислав Генчев, определено е един от най-актуалните родни наставници. Млад, амбициозен, в крак с времето, тактически подготвен, но и безкрайно спокоен. Това е почеркът на Генчев, който обещава да е един от най-добрите български специалисти в следващите 10-15-20 години. Понастоящем Генчев е в любимия си Левски и трябва да кажем, го води повече от добре. ?Сините“ се движат с равен брой точки с Лудогорец – двата тима са с по 25, но ?зелените“ имат мач пасив, а първенството е на около 1/3 от цялата дистанция.
Постепенно Генчев променя своя треньорски профил. И не с тактически вариации и модули, а с изказванията си. В рамките на 10-15 дни бившият треньор на Локомотив София и Крумовград отписа няколко отбора от борбата за титлата. Започна се с ЦСКА, продължи се с ЦСКА 1948, а от последните думи на Генчев се разбира, че и Ботев Пд не влизат особено в сметките му за златото. Собствените сметки. Остават Черно море (може би), неговият Левски в ролята на претендент и Лудогорец, защитаващ първото си място от вече декада и половина.
?Казана дума – хвърлен камък“, са казали старите и мъдри хора. Но винаги думите се връщат като бумеранг в лицето на изреклия ги. И когато неминуемо дойде този миг, за Генчев ще има два изхода – добър и лош.
Станислав Генчев, Валентин Илиев
Станислав Генчев, Валентин Илиев (Снимка: БТА)

Плюсове в словесния флирт на Генчев


Генчев показва самочувствие и така трябва да бъде винаги в Левски. Когато си начело на 26-кратен шампион, един от най-подкрепяните отбори в страна и географския регион, нямаш право да отстъпваш от изконните ценности на клуба. Думите на Генчев отекват винаги надълбоко, защото треньорската позиция в Левски е институция и трябва винаги да бъде такава. Един от най-важните постове в спорта, а и държавата като цяло. С милиони поддръжници. Цялата тази общност се нуждае от вяра. И тази вяра трябва да идва от някого от клуба.

Неминуемо Генчев четка феновете и футболистите с уверените си изказвания, минаващи и за надменни. Такъв е балканският фолклор – нищо общо с дипломатичността.

Флиртът на Генчев с публиката е нещо, което предшественикът му Николай Костов отявлено не умееше. Едно грешно изказване начерта и съдбата на Костов на ?Герена“ и то в момент, в който ?сините“ бяха в сходна позиция. Добре играещи, около челото в класирането и в началото на есента. Засега Генчев трупа точки със словата си, а това доказва, че е уверен в себе си, щаба и работата си начело на ?синия“ състав. Както подобава да бъде на треньор на Левски.
Николай Костов
Левски, Николай Костов (Снимка: БТА)

Минуси в ораторството на Генчев


Ораторът Генчев ще бъде запомнен, в това няма и капка съмнение. С целия куп социални мрежи, а дори и авторското съдържание на футболния Левски, изказванията на Генчев остават запаметени. И ако специалистът не успее да изведе клуба до желаните висини през пролетта, то словата му ще му бъдат напомняни.

Привържениците на ЦСКА и Ботев Пловдив също са огромни маси от хора и приемат навътре всяко изказване срещу любимците си. А Генчев вече ги жегна прекалено сериозно.
За ?жълто-черните“ предстои среща съвсем скоро с бившия им наставник. Още в събота вечер, 5 октомври, Генчев ще може пръв да хвърли камък на стадион ?Христо Ботев“. Въпреки че мачът на ?Колежа“ няма да реши нещо конкретно за крайното класиране, то психологическото предимство може да отиде в някоя от страните. Високомерните и високопарни изказвания на Генчев ще бъдат тествани на място, от което той бе уволнен по изключително експресен начин. И въпросът пред нахакания Генчев в събота вечер ще е „Може ли да задържи парата задълго или тя ще бъде раздухана още в началото на есента, когато идват първите слани?“
Левски
Левски - Арда, "сините" празнуват победата със своите фенове (Снимка: Официален сайт на ПФК Левски)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.