ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Спартак Варна получи огромен комплимент

0
Спартак Варна
Снимка: БТА

Треньорът на Локомотив София засипа със суперлативи футболистите и феновете на Спартак Варна преди срещата между двата отбора в неделя край морето.

Антон Велков определи отбора на ?соколите“ като стойностен, а феновете му – като фантастични, които дават огромна подкрепа на любимците си.

Велков е гледал играта на Спартак срещу Септември от трибуните на стадиона в столичния квартал ?Надежда“ и е придобил актуална представа за варненския тим.

Спартак Варна
Спартак Варна (Снимка: БТА)

?На фона на деликатното положение, в което се намира Спартак и това, което видях от него срещу Септември, мога да твърдя, че варненци са един много добър и окомплектован отбор и въпреки че случилото се в клуба през последните дни няма как да не им влияе, в моите очи Спартак няма никакви проблеми на терена и неслучайно е спечелил толкова точки от началото на кампанията и се намира на високо място в класирането“, започна пред www.jaxkidsdirectory.com Велков.

?Аз съм играл срещу Спартак във Варна, а през последните години също следя изявите на отбора и виждам, че има вярна и отдадена публика. По традиция тя ще дава сили и кураж на своите от трибуните и в неделя, но за мен това няма да е нещо. Защото всяко гостуване във Варна е било трудно, а честно казано в момента Локомотив няма ни най-малко основание да търси причини в проблеми на свой съперник и да смята, че разклатен, тъй като не сме в такава позиция, за да си го позволим“, добави специалистът.

Антон Велков отличи нападателния тандем на ?соколите“ Ахмед Ахмедов – Антонио Вутов, но уточни, че в тима има и други футболисти, на които също трябва да обърнат специално внимание в предстоящия сблъсък.

Антонио Вутов
Антонио Вутов (Снимка: БТА)

?За Вутов не съм изненадан, че е сред лидерите на Спартак, тъй като той има история и в Локомотив, и го знаем колко много може. Що се отнася до Ахмедов, той прави това, което е типично за един централен нападател – да вкарва редовно голове, и закономерно стигна и до националния отбор на България. Важно е обаче да отбележа, че в Спартак ми харесват и други играчи във всяка една линия. За мен дори Спартак има и едни от най-добрите чужденци в елита и явно добре направената селекция през лятото вече дава резултати“, каза още Велков.

Последният се върна и към спомени на терена като футболист на стадион ?Спартак“.

?Бях едва на 17 години, когато с Локомотив гостувахме на Спартак и трябваше да пазя голямата легенда Живко Господинов, Мир на праха му. Той бе сред топиграчите на България по онова време и лидер на Спартак. Тогава двата столични колоси лесно прибираха най-доброто от провинцията, но Живко остана верен на родния си клуб. Нашият треньор Апостол Чачевски, Бог да го прости, беше корав и безкомпромисен човек. Няма да забравя как ми показваше Живко Господинов какви финтове има, как търси топката и какво прави после с нея. Мисля, че завършихме наравно и се справих добре като юноша, а след едно стълкновение получих и удар в глезена. Срещу Спартак във Варна съм имали положителни и отрицателни резултати, но в момента не можем да се осланяме на нито една статистика, а и не трябва“, смята Велков.

Спартак Варна
Спартак Варна (Снимка: БТА)

Той призна още, че получава уникален шанс да води родния си Локомотив и разкри как иска да се развиват столичните железничари под негово ръководство.

?Моето желание е футболистите на Локомотив да имат самочувствието, че могат да побеждават и едновременно с това да сме скромни, да играем добре, да показваме постоянство и да се бием за оцеляването си. Зная, че това е тежка задача, защото след златната среда надолу всеки отбор ще е пределно амбициран да прави същото, но традициите и името на Локомотив ни задължават да покажем, че заслужаваме да бъдем в групата на майсторите и сме способни да оказваме сериозна съпротива на всеки противник и на всеки терен“, завърши Антон Велков.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ ?Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.