ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Спартак Варна и Локомотив Пловдив – кой кого копира

0
Адам Сотков
Снимка: LAP.bg

И този сезон в българския футбол не минава без обичайните катаклизми. Единственото изненадващо може би са двете дестинации, от които лъха несигурност към този момент. В Спартак Варна и Локомотив Пловдив се търсят нови собственици или поне свежи инвеститори. Двата тима останаха без Павлин Николов и Христо Крушарски съответно, което е сериозна предпоставка за сътресения. Българският футболен пазар не е като тези от топ 5 първенствата и малцина са даващите за спорт. Вероятно в Англия, Италия, Испания, Германия и Франция е далеч по-лесно да намериш адекватен собственик за отбора си, за разлика от родната efbet Лига. Парадоксът със сигурност е свързан с това, че българските тимове далеч не са с мащабни бюджети и трудни за издръжка. Изключение правят може би 4-5 клуба. В почти всеки останал тим бюджет между 3 и 6 милиона лева на година е абсолютно достатъчен. Според някои теоретици дори горната граница на тези параметри позволява борба за челните места. Но ние тук отдавна не се доверяваме на специалисти, което е една по-различна тема.

Спартак Варна и Локомотив Пловдив изпаднаха в безвремие, въпреки че през юли и август изглеждаше, че ще са сред основните и най-корави тимове в шампионата.

В Спартак Варна

Ако се вгледаме в общата картина, ?соколите“ сами стигнаха дотук. И извървяха пътя много бързо, трябва да отчетем. Само преди месец и половина варненци бяха на челните места в таблицата. Тогава ЦСКА плати неустойката на Александър Томаш и след дълги години странстване му даде мечтания пост. Оттам насетне се завъртя цял нов цикъл – Иван Цветанов, Кириякос Георгиу, Иван Цветанов и сега очакван нов треньор. В това време благодетелят на ?сините“ от Варна – Павлин Николов, остави отбора като следствие боя, който бе нанесен на Георгиу, превърнал се в изкупителна жертва на цялата суматоха. Преди броени дни се появи надежда за спартаклии, а по думите на Иван Цветанов потенциалните инвеститори са сериозни хора и имат желание да развиват клуба.

Павлин Николов, Кириякос Георгиу
Павлин Николов, Кириякос Георгиу (Снимка: БТА)

В Локомотив Пловдив

Буквално преди часове пловдивчани обявиха, че се разделят с треньора Любослав Пенев. Ел Голеадор е освободен от задължения с бележка. Апропо – хвърчащ лист – без входящ номер, без име на изпълнителен директор. Кой е директорът, уволнил Пенев, така и не става ясно. Христо Златински, минаващ за близък до Крушарски, ще води ?черно-белите“ в следващите дни и до момента, в който се намери нов наставник. Ситуацията наподобява тази в Спартак Вн преди броени седмици. Коя оставка е първа, коя последваща и коя между кои в суматохата, вероятно само статистиците могат да кажат с пълна точност. Но може би двата управленски карамбола имат своята обща черта, изразена в две думи: Адам Сотков.

Христо Крушарски

Адам Сотков

Спартак Варна официално има нов изпълнителен директор – бившият съдия Иван Кирилов. В интервю пред Дарик радио някогашният арбитър говори по много теми и една от тях бе бизнесмена Адам Сотков. Кирилов каза, че бившият бос на ?Лаута“ няма никакво намерение да се занимава с футбол. ?Не иска да чуе за футбол“, заяви Кирилов за Сотков. Мълвата във Варна обаче е, че именно Сотков е новият благодетел на ?Коритото“. С подобна информация излезе и регионалният сайт ?Вспорт“.

Съдбата обича да са прави лоши шеги и може би тя пусна и слуха за Веселин Марешки при ?соколите“. Марешки е бивш собственик на Локо Пд. Дали е нейна игра и Сотков от ?Лаута“ на ?Коритото“ обаче, предстои да разберем. А дотогава другата тънка ирония ще е, че Сотков вече е наследявал един от двамата напуснали бизнесмени.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.