ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Славчо Хорозов пред Nostrabet: Феновете ще помогнат на Ботев за бой над Левски

0
Славчо Хорозов
Източник: Сайт на Ботев Пд

Славчо Хорозов е сред най-големите легенди на Ботев Пловдив. Безкомпромисен на терена и отдаден на ?жълто-черната“ идея, той бе стожер в защитата на родния си клуб цели 15 сезона.

Славчо е и част от няколко славни формации на ?канарчетата“, като една от тях биеше редовно Левски, дори и с разлика, през втората половина на 70-те и началото на 80-те години на миналия век под тепетата.

Предстоящият сблъсък между Ботев и Левски даде повод на www.jaxkidsdirectory.com да потърси Хорозов, за да разбере мнението му за този мач и като цяло за Ботев през тази кампания. Разбира се, славният бранител се върна и към сладки победи над ?сините“.


Г-н Хорозов, какво си спомняте от първия си двубой за Ботев срещу Левски в Пловдив?

– Спомням си, че това бе единственият на нашия ?Христо Ботев“ и се игра през февруари 1976-а, точно преди мача на Левски с Барселона за Купата на УЕФА. Бяхме на режим в другия край на града и когато тръгнахме към стадиона, преминахме разстоянието за повече от час и половина. Причината е, че феновете бяха задръстили улиците и автомобилите едва се движеха. Толкова много народ трудно можеше да види човек, а след това стадионът бе препълнен. Хора имаше на пистата и по 15 реда правостоящи, а нашите съпруги и приятелки гледаха от козирката на трибуната. Срещата завърши 2:2, но след това започнахме да играем с Левски само на ?Девети Септември“, тъй като можеше да побере далеч повече публика, а интересът към такъв мач винаги бе огромен.

Имахте ли рецепта за успехите срещу Левски?

– Каква по-голяма рецепта от тази да имаш такъв противник за дразнител, а по трибуните да са повече от 45 000 ботевисти. Всичко това ни задължаваше да оставим душите и сърцата си на терена и да се раздадем максимално. Важно е също да се отбележи, че Ботев разполагаше и със страхотни играчи във всяка една линия.

Кои победи над ?сините“ са Ви най-скъпи?

– Всяка една, тъй като не мога да ги деля. При 3:0 например помня, че се разписа дори Атанас Гаръбски, Бог да го прости. Като десен защитник бе нормално той рядко да бележи, но взе, че изрита една топка и Стайков, докато се усети, тя взе, че падна зад него в мрежата. После Наско ми призна, че не е искал да вкара гол, а просто да се отърве от топката. После сме ги били и с 4:1, и с 4:0, като при втория успех хеттрик записа Антон Милков, Лека му пръст. След този мач той премина в Левски, но най-жалкото е, че Господ го прибра толкова млад. Веднъж пък ги бихме само с 2:0, но бяхме петима юноши в състава. Мисля, че Митко Аргиров вкара двата гола. След срещата Павел Панов, Мир на праха му, каза: Как няма да загубим, след като те имаха петима юноши, а ние излязохме с девет защитници. Още на тунела след Ихтиман вече ни водеха с два гола.

Вярно ли е, че двубоят, в който печелите с 4:0, е най-посетеният в историята на ?Девети Септември“, дори по-посетен от този при победата ви над Барселона?

– Аз също съм чувал подобно нещо, но моята информация е по-различна. Това, което знам, е, че най-много хора на този стадион красавец е имало при 2:0 над Левски. Имам една снимка от тази среща, която още си я пазя, и на нея отзад пише 71 000 зрители.

Да се върнем към настоящето. Има ли фаворит за мача на ?Христо Ботев“ в събота?

– Не мисля, че има такъв, тъй като и двата отбора се справят добре и вървят уверено към постигане на високите си цели. Ако има нещо сигурно, това е, че ще стане отворен мач, тъй като и Ботев, и Левски търсят атаката и никога не се затварят. Надявам се, че с помощта на феноменалните ни привърженици, които ще напълнят стадиона, Ботев ще излезе краен победител.

Вашето мнение за отбора на Душан Керкез до момента?

– Като ботевист съм доволен, както от играта на нашите, така и от точковия актив и класирането. Да не забравяме също, че имаме и един мач по-малко. Радвам се, че на чужд терен спечелихме 6 от седемте си мача, и ако има за нещо да съжалявам, това е че взехме няколко минимални победи с по 1:0, а с оглед на създадените положения, трябваше да спечелим по-убедително.

Как приехте загубите от Спартак Варна у дома и Арда в Кърджали?

– Загубите са част от играта и трябва да отдаваме заслуженото и на съперниците, а и няма как да завършиш един сезон без загуба. Отделно Спартак са доста силни в това първенство, а Арда е фактор в групата на майсторите през последните години. Сигурен съм, че можещ треньор като Керкез, за който се радвам, че е начело на нашия клуб, си е направил изводи и извлякъл поуки, за да не се повтарят занапред грешките, които е забелязал.

Като бивш централен защитник, какво мислите за Антоан Конте и Йонас Там?

– Това е един от най-силните тандеми в сърцето на отбраната в елита, да не кажа нещо повече, и двамата ме правят спокоен, когато гледам Ботев. Много харесвам също Атанас Чернев и очаквам след контузията си да се върне в най-добрата форма, и да е същата сериозна алтернатива на Конте и Там. Ако трябва да бъда честен, много ми допадаше и Станислав Работов, и дано да преодолее тази деликатна ситуация, в която попадна и в Крумовград да се върне към най-добрите си дни, тъй като е с безспорни качества.

По-горе намекнахте, че Ботев прави много пропуски. На какво ги отдавате?

– По-скоро на липса на концентрация в завършващия удар и на липсата на Антъни Уджа. Той щеше да е най-класният таран по нашите терени, но нямаше късмет с тази травма. Дано успее да се възстанови и се върне по-силен на терена, и дано да е оставил головете си за решителните срещи през май другата година, когато ще настъпи развръзката в плейофите в първата шестица.

Къде е мястото на Ботев в елита?

– Предвид индивидуалните качества на нашите момчета и отборната им игра, можем да се преборим за медал и класиране за европейските турнири.

Какво бихте казали на феновете на Ботев?

– Радвам се, че тяхната страст към Ботев и безрезервната подкрепа към отбора се предава от поколение на поколение, и им пожелавам да видят велики победи в нашия обновен дом, както в шампионата и за Купата, така и в Европа. Те го заслужават заради всичко, което правят за любимия ни клуб.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.