ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Росен Кирилов пред Nostrabet: ЦСКА може да се намеси в битката за титлата

0
Росен Кирилов
Снимка: Росен Кирилов Източник: Lap.bg

Бившият национал на България и екс наставник на Спартак Варна, Росен Кирилов, даде ексклузивно интервю за сайта www.jaxkidsdirectory.com. Той сподели, че ЦСКА все още не бива да бъде отписван от битката за титлата. Специалистът вярва, че ?червените“ могат да наваксат изоставането от челниците.

Кирилов засегна и темата за националния отбор, отбелязвайки, че се надява на още силни игри и победи на хората на Илиан Илиев. Само по този начин може да бъде възроден интересът и надеждата на българския футболен почитател към националната ни гарнитура.


Здравейте, господин Кирилов! Да започнем от ЦСКА. Тимът показва напредък след идването на Александър Томаш начело. Очаквано ли беше това за Вас?

– Разбира се. ЦСКА в историята си не е имал по-лош старт. Даже ?лош“ е меко казано. След идването на Томаш се видя коренна промяна и това се потвърждава и по резултатите. Аз съм сигурен, че отборът ще играе все по-добре и по-добре и ще се намеси в крайна сметка в битката за титлата, въпреки изоставането. Убеден съм дори в това. Има достатъчно мачове до края, за да се компенсират грешките в началото.

Радващо ли е, че начело на ЦСКА е избран български наставник, при това цесекар, след като в последните години имаше много несполучливи назначения на чужденци?

– Разбира се, радвам се, че български треньор отново е начело на ЦСКА. При това млад, един от най-добрите изобщо в родния футбол към момента. Пожелавам на Томаш късмет, знам, че и екипът му работят страхотно и съм сигурен, че под тяхно ръководство ЦСКА ще е във възход. Видя се, че чужденците не са по-кадърни от родните специалисти, така че трябва да се дава все повече шанс на нашите, българските треньори.

Вероятно е добър атестат, че от много време насам за първи път в Левски и ЦСКА треньорите са млади български специалисти..

– Да, това е изключително положителна тенденция. Както Генчев, така и Томаш за мен са сред най-добрите български треньори. Радвам се, че собствениците на тези два клуба осъзнаха, че имаме добри млади родни треньори, на които да се разчита изцяло за постигане на големи цели.

Предстои едно страхотно дерби през уикенда между Ботев Пловдив и Левски. Какви са Ви очакванията за този дуел?

– Очакванията ми са за много динамичен и оспорван мач. Ще ми е много интересно тактическото надлъгване между двамата наставници. Не бих се наел да прогнозирам изхода от този мач. Възможно е както Ботев да победи, така и Левски да вземе точките. Ще ми бъде интересно да наблюдавам срещата.

Ботев се движи силно в първенството и навярно на свой ред е намерил правилния наставник, в лицето на Душан Керкез. Очаквате ли ?канарчетата“ да се намесят в битката за челните места?

– Със сигурност Ботев ще е в челото, вероятно в топ 4. Не мога да прогнозирам на кое място, но задължително ми се струва, че те ще са там горе. При тях условията са страхотни, добра тренировъчна база, страхотен нов стадион. Имат също така много добри играчи, а треньорът Керкез показва, че работи добре и под негово ръководство тимът се представя на ниво. Не знам на кое място ще се позиционира Ботев, но със сигурност в 4-та.

Лудогорец продължава да е силен и през този сезон. Очаквате ли нова титла на ?орлите“ и може ли конкурентите до последно да бъдат в битката за първото място?

– Надявам се, че ще видим един много интересен сезон и една люта битка за титлата до самия финал. В това число Левски да са близо до първото място, а защо не и ЦСКА да успее да навакса. Разликата в точките е голяма и другите грандове трябва да бъркат, но решаващи ще са директните мачове. Този полусезон вече премина дуела с Лудогорец, но има и втора част на кампанията. Основната задача на ЦСКА ще е да се добере до финалната 4-ка и там вече да спечели директните мачове. Надявам се обаче, че поне два тима ще имат шансове за първото място до края.

Виждаме сериозна криза в Локомотив Пловдив и Спартак Варна. Навярно тези ситуации не говорят добре за родния футбол, като цяло…

– Пожелавам и на двата клуба да си намерят съвсем скоро добри спонсори и да поддържат нивото, което успяваха и до сега да държат. Спартак имаше стабилен спонсор, но за съжаление той се отказа. Дано намерят поне толкова състоятелен благодетел, какъвто беше Павлин Николов. При Локомотив се надявам на нещо сходно. Или Крушарски да се завърне, или да намерят поне толкова адекватен спонсор като него, за да могат да са фактор в първенството, както през последните години.

Да погледнем за финал и към националния отбор. Две сухи мрежи и 4 точки от първите два мача. Очаквате ли успехът срещу Северна Ирландия да привнесе спокойствие в състава за идващите мачове?

– Със сигурност момчетата ще са по-спокойни и по-уверени. Надявам се да направят поредица от победи, за да повярват, че са способни на нещо повече.

Колко ще липсва Илия Груев – младши, който отпадна от състава за тези два мача?

– Да, Илия се контузи и определено отсъствието му ще си окаже влияние, тъй като той беше основен играч в тима през последните две години, включително и ключова фигура в Лийдс. Ще липсва, но вярвам, че Илиан Илиев ще намери как да го замести по добър начин.

Видяхме страхотна атмосфера в последния домакински мач на ?Колежа“. Има ли леко завръщане на оптимизма на българския футболен почитател?

– Първо, искам да кажа, че стадионът на Ботев предразполага за такава атмосфера. Надяваме се, че хората са видяли надежда и ще върнат интереса си към националния отбор. Всеки мач на България трябва да бъде пред пълен стадион, всички имат нужда от това. Надявам се, че момчетата ще спечелят и този мач, за да се продължи положителната тенденция и да се върне надеждата за класиране на голям форум в бъдеще.

Подкрепяте ли мачовете да продължат да се играят в Пловдив?

– Просто за момента този стадион е най-удачният вариант за националния тим. Това е съвременен стадион. Като изключим съоръжението на Лудогорец в Разград няма друг такъв в България. ?Васил Левски“ отвсякъде си е морално остарял и имаме нужда от нов национален стадион. За момента обаче ?Колежа“ е най-подходящият вариант.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Емануил Тодоров
Емануил ТодоровЕмануил има зад гърба си повече от 5 години опит като спортен журналист и анализатор на футболни мачове. Той се специализира в даването на футболни прогнози за мачовете от водещите първенства в Европа и България.
Коментирай

Няма коментари.