ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Международната пауза идва в идеалния момент за Байерн и Компани

0
Омар Мармуш и Йозуа Кимих
Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен, Омар Мармуш и Йозуа Кимих (Снимка: БТА)

След два поредни мача без победа, Венсан Компани и Байерн Мюнхен искаха да вземат трите точки на ?Дойче Банк Парк“, но подобно на предходните години, ?орлите“ не се огънаха срещу доминацията на баварците. Омар Мармуш вкара два гола и донесе головото равенство от 3:3 в дербито от шестия кръг на германската Първа Бундеслигата.

Байерн поведе с гол на Ким-мин Дже в 15-ата минута, но Франкфурт реализира два пъти до почивката. Мармуш изравни в 22-ата и подаде на своя партньор в атака Уго Екитике, който направи пълен обрат в 35-ата минута.

Другият централен защитник на Байерн Даю Упамекано, възстанови равенството 2:2 три минути по-късно, а Майкъл Олисе изведе Байерн отново напред осем минути след подновяването на играта. Водещият реализатор в Лигата Мармуш, обаче, имаше последната дума за крайното 3:3 с осмия си гол за сезона.

Омар Мармуш
Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен, Омар Мармуш вкара два гола в мача, включително изравнителното попадение за 3:3 в добавеното време (Снимка: БТА)

Това беше трети мач на Байерн без победа, след като те направиха 1:1 с шампиона Байер Леверкузен преди седмица и след това загубиха за първи път през сезона в средата на седмицата с 0:1 от Астън Вила в Шампионската лига.

Въпреки това, Байерн се върна начело в класирането, изпреварвайки по голова разлика РБ Лайпциг, който спечели с 1:0 срещу Хайденхайм. Айнтрахт Франкфурт, който щеше да излезе на върха за първи път от 25 години с евентуална победа, изостава с една точка на третото място.


Време е за промяна в халфовата линия на Байерн

След силните мачове в началото на сезона, се настани впечатлението, че Йозуа Кимих и Александър Павлович са най-техничните халфове в отбора, но изглежда, че е време за промяна в халфовата линия срещу подобен тип противник.

Както се видя срещу Байер Леверкузен (1:1) и Астън Вила (0:1), отново и отново противниковите играчи нямаха никакви проблеми да напредват през халфовата линия и да намират ситуации един на един срещу централните защитници на баварците. Независимо дали става дума за Жоао Палиня на мястото на Павлович, или да се пробва се играе с трима халфове, или с Кимих като импровизиран плеймейкър от десния бек, Байерн има нужда от повече стабилност и повече покритие в защита.

Вече си пролича ясно, че Даю Упамекано и Ким-мин Дже не е най-сигурната централна двойка бранители да играе в подобна изнесена отбранителна линия. Ако добавим към тях още десният и левият бек, които винаги се опитват да се изнасят по-напред по терена, и все повечето несигурни отигравания на Мануел Нойер, Байерн се нуждае стабилност в халфовата линия срещу по-силните противници.

Даю Упамекано
Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен, Даю Упамекано реализира ено от попаденията за баварците (Снимка: БТА)

Краят на Мануел Нойер наближава

В последното повече от десетилетие Мануел Нойер се нареди сред най-добрите вратари в историята на футбола неслучайно беше сред финалната тройка номинирани за ?Златната топка“ през 2014-а година.

Именно затова е тежко да гледаме как германецът вади топката от мрежата си отново и отново все по-често, особено когато той вероятно можеше да се справи доста по-добре в конкретните ситуации.

Със сигурност не той е най-големият проблем в отбора на Байерн, но и срещу Айнтрахт, така и срещу Астън Вила, той показа липса на скорост и сигурност в действията си. Независимо дали става въпрос за неговите рефлекси или, да излиза далечизвън наказателното си поле, за да изичства топката. Той вече обяви оттеглянето си от националния отбор и тези две седмици без мачове могат да му помогнат да се възстанови психически и да видим Нойер за още известно време такъв, какъвто го познаваме.

?Тихият“ Хари Кейн

Още един мач, още една ?суха“ мрежа за Хари Кейн. Да, английският капитан асистира отлично с едно докосване за гола на Майкъл Олисе, с който Байерн обърна за 3:2. Но, в тези големи и трудни мачове, Байерн има нужда от попаденията на своята ?деветка“ и да бъде пряка заплаха за противниковата защита.

Срещу Леверкузен той не отправи нито един удар към вратата, а в Бирмингам срещу Астън Вила имаше един блокиран изстрел от свободен удар и един с глава, спасен от Емилиано Мартинес в 96-ата минута. Срещу Айнтрахт той записа два удара, но нито един не беше в очертанията на вратата.

Хари Кейн
Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен, Хари Кейн (Снимка: БТА)

Всички знаем какви качествата притежава Кейн, но една асистенция и два удара към вратата в трите най-големи мача от сезона досега са твърде малко за англичанина.

Паузата за национални отбори идва в точния момент за Венсан Компани

Международната пауза не можеше да дойде в по-подходящ момент за Байерн и треньора Венсан Компани. Сега белгиецът ще има почти две седмици, за да анализира последните резултати и да преосмисли няколко неща.

Сред тях са високата линия на защитата и твърдата преса, особено в добавеното време, когато отборът печели далеч от дома, или липсата на ротация при халфовете и централните защитници, или игнорирането на играчи като Жоао Палиня и Томас Мюлер толкова.

Робин Кох и Томас Мюлер
Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен, Робин Кох и Томас Мюлер (Снимка: БТА)

Срещу Айнтрахт беше видно, че Палиня, Ерик Дайър и Конрад Лаймер бяха пуснати в игра без някаква цел в 90-ата минута, макар че домакините от Франкфурт бяха наистина агресивни и търсеха изравняването, а това се отрази на крайния резултат. Така че, може би, Компани трябва да даде и на другите играчи в отбора повече време за игра.

Зрелищата срещу Холщайн Кийл и Динамо Загреб са приятни за наблюдаване, но, ако Байерн продължава да показва това непостоянно лице и глупави пропуски, важните следващи два мача срещу Щутгарт в Бундеслигата и Барселона в Шампионската лига ще бъдат наистина трудни за гледане.

Венсан Компани
Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен, Венсан Компани (Снимка: БТА)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.