ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Майнц трябваше да повежда три пъти, за да спечели гостуването на Леверкузен

0
Майнц 05
Twitter

Отборът на Майнц 05 записа втори пореден успех в германското първенство, след като победи Байер Леверкузен като гост с 3:2 в мач от 21-ви кръг на Бундеслигата. Срещата на „БайАрена“ беше вълнуваща и предложи всичко – 5 гола, пропусната и отбелязана дузпа, жълти и червен картон, много борба и класен футбол.

Срещата започна чудесно за „аспирините“, които получиха право да изпълняват дузпа в 23-ата минута. С изпълнението се нагърби Едмонд Тапсоба, но футболистът от Буркина Фасо не вкара. Само три минути по-късно възпитаниците на Бо Свенсън откриха резултата с гол на Антони Каси, но играчите на Шави Алонсо изравниха в 32′ чрез Надим Амири. Майнц поведе за втори път дълбоко в даденото от съдията продължение на първата част, а голът бе дело на Леандро Барейро.

Домакините съумяха да изравнят отново в 58′ чрез влезлия като резерва Патрик Шик. Положението за Байер стана тежко в 80-ата минута, когато Амин Адли получи директен червен картон заради нарушение в наказателното поле на своя тим, а съдията отсъди и дузпа за „карнавалния отбор“. Зад топката застана появилият се като резерва Маркус Ингварстен, който не сбърка.

Трите точки изкачиха Майнц до 9-о място във временното подреждане с актив от 29 точки, с две повече от десетия Байер Леверкузен.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.