ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Амбицираните Лудогорец и ЦСКА искат да дадат ново начало на сезона си от Разград

0
Лудогорец - ЦСКА
LAP.bg

Време е два от основните фаворити за титлата отново да се изправят един срещу друг. Шампионът Лудогорец приема подгласника от миналия сезон ЦСКА в дербито от петия кръг на efbet Лига от 21:15 часа на стадион ?Хювефарма Арена“ в Разград. Главен съдия на срещата ще бъде Никола Попов.

През миналата кампания двата тима бяха в много оспорвана надпревара за титлата, като ?орлите“ надвиха своя съперник само с една точка, но в началото на този сезон и двата отбора са далеч от най-добрата си форма и спокойно може да се каже, че дотук той е неуспешен.

Лудогорец - ЦСКА

?Орлите“ стартираха с шокираща загуба от новака в елита Крумовград с 1:3, след което записаха две убедителни победи над новака Етър Велико Търново и Ботев Враца, но междувременно отпаднаха от Шампионската лига от Олимпия Любляна, а през седмицата загубиха и първия си двубой с Астана от третия кръг на Лига Европа с 1:2 в Казахстан.

Доминик Янков, Олимпия Любляна - лудогорец

Статистиката в първенството преди днешния сблъсък показва, че разградчани са в серия от осем поредни домакинства без поражение. Сигурен отсъстващ днес за треньора Ивайло Петев ще бъде новият нападател Квадво Дуа, който продължава да лекува контузия.

Квадво Дуа

От своя страна ЦСКА отпадна от европейските клубни турнири още на старта, след като загуби от Сепси във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите с общ резултат с 0:6, което доведе до уволнението на треньора Саша Илич и смяната му с Нестор Ел Маестро (още след първия мач в София). Всичко това беше прието тежко от феновете на тима, което доведе и до сериозно напрежение между футболисти и привърженици.

Нестор Ел Маестро

?Червените“ не се справят добре и в шампионата, където спечелиха само един от трите си мача. ?Армейците“ победиха Крумовград с 1:0 у дома, но записаха домакинско равенство със Славия и реми при гостуването си на Хебър.

ЦСКА

Ел Маестро ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми, след като лазаретът на тима е пълен. Той няма да може да разчита на няколко важни играчи за мача – Амос Юга, Енес Махмутович и Данило Асприля, а Марселино Кареасо е под въпрос. Към тях се добавят крайно контузените Юрген Матай, Брадли де Нойер, Браян Морено и Бисмарк Чарлс. Майкъл Естрада пък продължава да се готви индивидуално от основната група, за да влезе в по-добра спортна форма. Междувременно за трансфер на „Армията“ се спряга силно 30-годишният алжирски защитник Хусин Бенаяда.

ЦСКА

Статистиката сочи, че ЦСКА няма победа в предишните си девет шампионатни гостувания в Разград. Треньорът Нестор Ел Маестро пък има загуба и равенство срещу Лудогоец при пъвия си престой на ?Българска армия“ през есента на 2018-а година.

По този начин и двата тима влизат с понижено настроение в дербито, но ще бъдат пределно амбицирани да дадат ново начало на сезона си с победа срещу пряк конкурент за титлата.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.