ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец срещу Локомотив Пловдив: прогноза, последни новини, статистика и състави

0
Лудогорец - Локомотив Пловдив
Лудогорец - Локомотив Пловдив (Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945 и Lokomotiv Plovdiv)
Прогноза
Победа за Лудогорец1.201.22
Под 3.5 гола в мача1.551.53
Гол/гол – не1.521.60

*Коефициентите подлежат на промяна

Българският шампион Лудогорец посреща сериозно разклатения Локомотив Пловдив в последен двубой от 11-ия кръг на родната Първа лига. Срещата на стадион ?Хювефарма Арена“ в Разград е в неделя (6 октомври) от 20:00 часа. Главен съдия на сблъсъка ще бъде Красен Георгиев, а на ВАР ще оперира Драгомир Драганов.


Последни новини за Лудогорец

От миналата седмица разградчани са с нов треньор в лицето на хърватина Игор Йовичевич, който замени Захари Сираков след домакинското поражение с 0:2 от Спарта Прага в Лига Европа. 50-годишният Йовичевич дебютира начело през уикенда с рутинна победа с 2:0 над Ботев Враца, а в четвъртък тимът му пропусна да бие Виктория Пилзен в Чехия във втория си мач в ЛЕ и завърши наравно при нулево реми, след като Якуб Пьотровски изпусна дузпа.

?Сигурен съм, че с работа отборът ще остане още по-добър. Гордея съм, че съм в клуб като Лудогорец и ще дам всичко от себе си да ставаме по-добри, бяха част от думите на Йовичевич.

Една интересна повтаряща се характеристика от последните мачове на Лудогорец е ?нулата“ в резултата. Реално, след поражението с 2:7 от Карабах, само в два от следващите 11 двубоя, ?зелените“ са допуснали попадение – при успеха с 2:1 над Петрокуб и загубата с 0:2 от Славия Прага.

За предстоящия сблъсък с Локомотив Пловдив единствените, които няма да бъдат на разположение, ще бъдат трайно контузените Бърнард Текпетей и капитанът Антон Недялков. Междувременно, повиквателна за мачовете на националния отбор на България получи халфът Ивайло Чочев.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945)

Форма на отбора:

Лудогорец е първи в класирането с 25 точки, колкото има и вторият Левски, но ?орлите“ имат предимство в директния мач срещу ?сините“ след успеха с 1:0. Тимът все още не познава вкуса на поражението след осем победи и едно равенство, като дори остава с мач в запас. Впечатляващо е още, че до този момент шампионите са допуснали едва едно попадение в първенството, а в същото време са отбелязали 16.

В този контекст, разградчани се намират в серия от седем поредни мача без допуснат гол в шампионата. ?Зелените“ също не са побеждавани в последните си 14 мача у дома в Първа лига.


Последни новини за Локомотив Пловдив

В последните дни обстановката в клуба е много тежка и ?престрелките“ продължават почти ежедневно. Миналата седмица собственикът Христо Крушарски обяви, че напуска отбора и спира финансирането. След това спортният директор Илко Пиргов нападна треньора Любослав Пенев, обвинявайки го в непрофесионално отношение и също разкри, че си тръгва от ?Лаута“. Впоследствие самият Пенев заяви, че няма нищо вярно в твърденията на Пиргов, които са отново с цел да манипулират феновете и да объркат обществеността. Твърденията му бяха подкрепени и от помощниците на треньора, които изказаха пълната си подкрепа към наставника.

Всичките тези скандали не са свързани с последните слаби резултати на отбора, въведеният осемчасов работен ден, редовната продажба на ключови футболисти или бавната регистрация на нови такива. Става дума за неяснотата около един от най-ключовите елементи в модерния футбол – финансирането. Дали ще го има ли, откъде ще дойде и докога ще го има?

В чисто футболен аспект, Локомотив е в серия от четири поредни мача без успех в първенството, като в последните два допусна загуби от Крумовград и ЦСКА 1948 у дома, при това без да отбележи попадение. Реално, ?смърфовете“ нямат победа на ?Лаута“ от първия кръг на шампионата или в следващите шест двубоя на своя стадион. Сега предстои гостуване на шампиона Лудогорец, а една лека нотка на надежда е фактът, че ?черно-белите“ нямат поражение и в трите си гостувания от началото на сезона.

Любо Пенев, до голяма степен, може да разчита на оптимален състав, като единствено халфът Петър Андреев е а аут заради разкъсване на кръстна връзка. Своите регистрационни документи пък чакат новите попълнения Хуан Переа и Марсилио Силва, които все още не са дебютирали за отбора.

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Форма на отбора:

След четирите мача без победа Локомотив Пловдив се намира на десетата позиция с 12 точки след три успеха, три равенства и четири загуби. Головата разлика на тима е отрицателна – 13:16, като само в последните четири срещи е допуснал половината – 8.


Лудогорец – Локомотив Пловдив един срещу друг

В исторически план двата отбора са се изправяли един срещу друг до този момент 36 пъти. Лудогорец има сериозен превес с 23 победи срещу седем за Локомотив Пловдив, а равенствата са шест на брой. Головата разлика също е в полза на ?орлите“ – 67:27.

?Зелените“ са в серия от 12 поредни мача без загуба от ?смърфовете“ във всички турнири, като последния успех за пловдивчани датира от февруари 2021-а година. През миналия сезон двата тима се срещана цели четири пъти – три пъти за първенството един за Купата на България. Лудогорец записа три победи (4:0 за Купата, 2:1 в Пловдив и 3:0 в Разград за първенство), а един двубой от шампионата, на ?Хювефарма Арена“, завърши наравно 1:1.


Вероятни състави:

Лудогорец (4-2-3-1): Хендрик Бонман – Аслак Фон Витри, Оливие Вердон, Едвин Куртулуш, Сон – Педро Нареси, Ивайло Чочев – Георги Русев, Якуб Пьотровски, Рик Джонатан – Руан Крус

Локомотив Пловдив (4-1-4-1): Кристиян Томов – Кристиян Пешов, Тодор Павлов, Хорхе Сегура, Ангел Лясков – Георги Каракашев – Жулиен Лами, Йохан Н’Зи, Христо Иванов, Николас Пенев – Димитър Илиев


Къде да гледаме Лудогорец – Локомотив Пловдив по ТВ?

Срещата между Лудогорец и Локомотив Пловдив ще бъде предавана в пряко предаване по DIEMA SPORT в HD качество в неделя (6 Октомври) от 20:00 часа. Онлайн мачът ще се излъчва за потребителите на платформата PLAY DIEMA XTRA срещу платен абонамент.


Прогноза за двубоя

С оглед на настоящата форма на Локомотив Пловдив и сътресенията в клуба всичко сочи към една спокойна победа за Лудогорец.

Едва ли, обаче, ?орлите“ ще се хвърлят да вкарват толкова много попадения, а в същото време трудно изглежда ?смърфовете“ също да успеят да пробият защитата на разградчани. Затова друга опция тук изглежда е да се играе или под 3.5 гола в мача, или да няма гол/гол.

Още прогнози за Лудогорец – Локомотив Пловдив от типтсъри може да намерите в специалната секция на Nostrabet!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.