ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски приема Ботев Враца с мисъл за реванша с Апоел

0
Левски - Ботев Враца
Снимка: LAP.bg

Левски приема Ботев Враца в ранния неделен двубой от петия кръг на родната efbet Лига. Срещата на стадион ?Виваком Арена – Георги Аспарухов“ стартира в 18:45 часа и ще бъде ръководена от Станимир Тренчев.

?Сините“ вече записаха две загуби от началото на сезона в efbet Лига, но показаха силни игри в евротурнирите и при двете победи над Ботев Пловдив и Локомотив София. Те бяха победи от Локомотив Пловдив в последния кръг и сега са готови за реванш пред своята вярна публика. Столичани обаче не допуснаха поражение при визитата си на Апоел Беер Шева в Израел в първия мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, като дори пропуснаха няколко отлични възможности да си тръгнат с успех, но срещата завърши с голове.

Така днешният сблъсък се очаква да даде тласък на Левски преди реванша с Апоел, който е насрочен за идния четвъртък на ?Герена“. Лошата новина за треньора Николай Костов са контузиите на Жереми Петрис, Кристиан Димитров, които не играха в Беер Шева и състоянието им остава неясно, както и най-новата на Марин Петков от първия двубой с израелците, а прогнозите са, че ще отсъства от терените за около месец.

Левски - Ботев Враца

От своя страна, врачани записаха две загуби с общ резултат 0:9 в последните си два двубоя срещу Лудогорец и Локомотив Пловдив. Тимът на Даниел Моралес има една победа от началото на сезона и три точки в актива си до момента.

Бразилският наставник на тима няма да може да разчита в днешната среща на наказания Диого Барбоса и контузения Мирослав Маринов, но пък в групата за първи път попадна Мартин Смоленски, а след травма се завръща и Марко Мажуга.

През миналия сезон Левски записа две победи с по 2:0 над Ботев Враца, а за последно загуби точки срещу този съперник през ноември 2021-а година, когато завърши при нулево равенство на ?Герена“.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.