ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски е изправен пред огромно предизвикателство

0
Левски
Снимка: Levski.bg

Голямото чакане за феновете на Левски свърши и тази вечер техните любимци започват участието си в новото футболно първенство със столично дерби. То е срещу Локомотив от 21.15 часа на стадиона в столичния квартал ?Надежда“ и в него ?сините“ влизат като фаворити.

Всъщност очакванията към Левски през новия сезон ще са най-големите в сравнение с последните няколко първенства, през които клубът бе притиснат от дългове и приоритет за него беше да оцелее.

Левски
Левски (Снимка: Levski.bg)

Сега, след като задълженията вече се изчистват поетапно и започнаха да намаляват, е нормално да се върнат и основните изисквания към Левски, които са задължителни за всеки футболист, който носи свещения син екип – отборът да се бори за титлата, да демонстрира съдържателен и печеливш футбол и играчите да поддържат постоянство в изявите си.

В Левски вече не трябва основно да се говори за дългове и някой да се прикрива зад тях, а да направят така, че тимът да върне привлекателното си лице на терена, да е достоен опонент на другите отбори, които са устремени към върха и да радва феновете си с игра и резултати.

Ако трябва да сме обективни, в каква посока ще поеме Левски тепърва ще се разбира и най-вече, след като минат няколко мача, но на старта на сезона съществуват индикации, че е възможно тимът да успява.

На първо място те са свързани с новия настаставник Станислав Генчев, който през изминалата пролет се наслади на най-добрия си период в треньорската кариера, и показа, че има нужните качества и умения да се справи и в по-голям клуб, каквото несъмнено е и Левски.

За Генчев това ще бъде голям стимул, защото ако се покрие със слава със ?сините“, той ще постигне нещо значимо в бранша, което винаги е било мечта за всички български треньори, но и непостижимо за повечето от тях.

Хубавото при Станислав е, че бил футболист на Левски и знае как се брани синята кауза и как се работи под напрежение, а и не на последно място всички фенове на ?сините“ му оказват безрезервна подкрепа и вярват, че той е точния човек за отбора и може да го изведе до нови висоти.

Колкото и треньорът обаче да е основната фигура в един клуб, на терена все пак играят футболистите и от тяхното представяне ще зависи какъв ще е новия сезон за Левски.

Станислав Генчев
Станислав Генчев (Снимка: Levski.bg)

А към днешна дата много малко от играчите на Левски са убедили, че стават за този клуб, други от тях все още имат време да се докажат, а трети да оборят твърденията, че синята фланелка им ?тежи“. Така че те са изправени пред оромно предизвикателство и само от тях зависи дали ще го преодолеят.

В този си вид Левски има лидери като Цунами, който ще се изявява на нова позиция в центъра на отбраната, и Марин Петков в предни позиции. Край тях обаче най-доброто от себе си трябва да дават редовно и другите, а не да се представят на приливи и отливи, и в един мач да разкриват 80 процента или повече от потенциала си, а в друг да са под 50.

Визирам вратарите, който и от тях да бъде предпочетен, Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Карлос Охене, Асен Митков и особено Кристиан Димитров, Фабио Лима, Евертон Бала, Асими Фадига, Асен Чандъров, Патрик Мислович и Джавад Ел Джемили, ако не бъде продаден.

Що се отнася до Илиян Стефанов, към него трябва да има търпение, тъй като след такава тежка травма и операция няма как бързо да върне оптималната си форма.

Алекс Колев
Алекс Колев (Снимка: Levski.bg)

Разбира се, за Левски ще е прекрасно, ако новите попълнения или по-голяма част от тях се окажат трансферни находки и повишат отборната класа, като на този етап поне три от тях загатват, че са в състояние да го направят.

Това са десният халф-бек Алдаир Невеш, левият бранител Майкон и националът Алекс Колев, който може да възстанови една позабравена традиция – Левски да има силен и резултатен централен нападател.

В този ред на мисли е важно да отбележим, че ?сините“ разполагат и с няколко перспективни свои юноши, които през сезона най-вероятно ще получат шанс и ще е добре, ако някой от тях успее го сграбчи и да се възползва от него.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ ?Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.