ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Йордан Митев пред Nostrabet: Не ми харесва Берое да бъде средняк

0
Йордан Митев
Снимка: Личен Архив, Йордан Митев

Йордан Митев е от неповторимите футболисти на Берое и един от тези, които донесоха единствената шампионска титла под Аязмото.

С всичко, което е направил за родния си клуб, Данчо си е извоювал правото да дава мнения за заралии и да ги критикува, и www.jaxkidsdirectory.com го потърси, за да разкрие впечатленията си от Берое през тази кампания.


Данчо, какъв Берое виждате този сезон?

– Започнахме силно, после минахме през кошмарна серия от неудачи, но в последните 3-4 мача се съвзехме и забелязвам подобрение в играта. Ще спра обаче дотук, тъй като не искам да ставам лош пророк.

Да разбирам ли, че все пак виждате израстване в спортно-техническо отношение в последно време?

– Виждам, но не искам да правя генерални изводи и да давам крайни оценки, защото това непостоянство ме тревожи. Говоря и за миналия сезон, и за този. И преди изиграхме успешни мачове, но се проваляхме срещу отбори, които трябва да побеждаваме у дома. Срещу тях изгубихме точки, които ни попречиха да сме по-нагоре в класирането, а в това първенство се получи същото срещу Локомотив София и Хебър. Така че не знам какво да очаквам занапред.

Как ще коментирате смяната на Хосе Луис Ачиари?

– Нямам обяснение, освен ако шефът не го е излъгал с парите. Иначе защо да сменяш треньора, когато отборът надигна глава. То не стига, че при нас добрите футболисти не се задържат повече от един полусезон, ами сега излиза, че и треньор не може да остане повече от една година.

Като казахте добри играчи, има ли такива в Берое сега?

– Малко са, но има. Леандро Годой вкарва важни голове, Хуанка Пинеда – също. Двамата имат качествата да водят отбора нагоре, както и още двама-трима в средата на терена и сърцето на отбраната. Като качество обаче това е твърде малко и не достига за преследване на по-сериозни цели. Ако нещата останат такива, по-добре да привличаме повече българи, тъй като не смятам, че отстъпват по качества на повече от настоящите чужди футболисти в Берое.

Започнаха да сравняват Пинеда с Вас. Как гледате на това?

– Малко бързо се случва – едно момче направи един-два мача и да го сравнят вече с мен. Дори мисля, че няма да е от полза за Пинеда, ако това продължава. Надявам се той да има постоянство в изявите си, за да е още по-полезен на Берое занапред.

Какво мислите за начина, по който Банато издържа клуба – взема чужденци, развива качествата им и продава някои от тях през всеки трансферен прозорец?

– На мен лично това не ми харесва и не виждам бъдеще и перспектива за клуба, но щом няма друга алтернатива, трябва да го приемем. Няма как обаче Берое да има силен и конкурентноспособен отбор, след като през 4-5 месеца основни изпълнители напускат и идват други. Тъкмо се сработят помежду си и процесът започва отново. Сега, ако стане така, че Годой, Пинеда и още някои също си тръгнат през декември и януари, рискуваме представянето на отбора да продължи да е средна хубост.

Как ще коментирате драмите в школата?

– Ясно е, че бяха породени от безпаричие и нередовни плащания, но според мен трябва да се завишат изискванията към треньорите, които работят с талантите. Защото аз от години не помня Берое да е изкарал стойностни играчи от школата. Ако примерно е имало такива и не са им давали шанс при мъжете, защо тогава не направиха кариера в други клубове? Нека припомня, че преди, когато Берое разполагаше с много пари, нещата с подрастващите също не вървяха, така че не всичко опира до парите.

Още ли гледате Берое само по телевизията?

– Да. Нямам сили да стъпя на стадиона, защото вдигам кръвно. Все пак съм си бероец и тежко преживявам това, което виждам. А и кого да гледам, като отида на трибуните – само тези дето изредих по-горе ли? Нито има българи в състава, нито беройци. Да гледам как бъркат всеки втори пас и няма мислещи играчи. Съжалявам, това не е за мен.

Прави ли са тогава тези фенове на Берое, които не стъпват на стадиона, тъй като не са съгласни с начина, по който се ръководи клубът?

– Всеки да преценява сам за себе си. Аз мога да кажа само, че не ми допада Берое да е средняк или да се бори да се спаси в елита.

През този шампионат как ще бъде?

– Нищо по-различно няма да видим. Бих се зарадвал, ако се класираме във втората четворка след редовния сезон и доиграем спокойно плейфите, но ще е много трудно. Всъщност място в златната среда ще е таванът на този тим, ако изобщо успее да го постигне.

Данчо, ако трябва да сте честен, за какъв Берое мечтаете?

– Бих искал да имаме отбор, който да е фактор в групата на майсторите и всички да се съобразяват с него. Както много често е ставало през годините, но тогава за Берое играеха само беройци и българи.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.