ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Избистри ли Томаш своя титулярен състав в ЦСКА?

0
Футболистите на ЦСКА
Снимка: CSKA.bg

Измина месец от назначението на Александър Томаш като старши треньор на ЦСКА. Шампионът с „червените“ като футболист дойде на пожар в много трудна за столичния гранд ситуация. Само три дни след встъпването в длъжност допусна загуба от Ботев Пловдив (0:1), за която нямаше и много какво да направи. Оттогава 31-кратният първенец на България постигна две победи и равенство, като след всяка една среща Томаш започна да избистря титулярния състав.

В следващите редове ще разгледаме как изглежда последната версия на ЦСКА под ръководството на специалиста, кои футболисти евентуално биха могли да намерят място сред първите 11, и дали някои млади български момчета от дубъла биха получили шанс.

Стартов състав на ЦСКА

След изтърпяното наказание Густаво Бусато се циментира под рамката на „армейците“. Очевидно той ще е първи избор пред национала Иван Дюлгеров. За това говори и капитанската лента на рамото на бразилския страж, връчена му от треньорското ръководство. Бусато се справя отлично и през този сезон, което не оставя шансове на Дюлгеров за изява.

Джейсън Локило, Черно море - ЦСКА
Джейсън Локило, Черно море - ЦСКА (Снимка: CSKA.bg)

В защита като твърда титулярна централна двойка изглежда Лиъм Купър и Лумбарт Делова. Двете нови попълнения са от много висока класа. Показателно е, че ЦСКА престана да получава леки голове, а и изобщо такива. След кошмарните грешки в защита и умопомрачителните 16 поредни мача с допуснат гол – трите „сухи мрежи“ звучат като изкачен връх Олимп за столичния гранд. Отляво дошлият наскоро Мика Пинто няма алтернатива, а като титулярен десен бек се очертава да играе Тибо Вион. Иван Турицов ще чака своя шанс като резерва. За мнозина неговото оставане в ЦСКА е мистерия.

По-интересна изглежда ситуацията в средата на терена. Силно дуо опорни халфове започнаха да заформят Марселино Кареасо и Джеймс Ето’о. Трудно някой би могъл да ги измести. До скоро в полузащитата пък се подвизаваха тримата норвежци Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет и Улаус Скаршем. Сега Линдсет остана на позицията зад нападателя, а Томаш залага на две изявени крила – Джейсън Локило и Матиас Фаетон. За позицията вдясно Локило ще си конкурира с Илиан Илиев-младши, а пък Зюмюр Бютучи тепърва ще навлиза във форма и в даден момент вероятно ще измести Фаетон.

За ситуацията с централния нападател четете тук.

Какви са алтернативите

Не се вижда как една група от футболисти от миналия сезон биха могли да се преборят за титуляри. Хайнц вероятно ще е със статут на резерва, макар да беше звездата на отбора при пристигането си. Ако загърби проблемите извън терена и успее да върне онази своя форма, то би могъл и да спори за мястото на Линдсет. Скаршем ще бъде алтернатива при наказание на някой от опорните халфове.

Станислав Шопов към момента остава трети избор и вероятно през зимата ще се стигне до раздяла с него. Християн Петров и Браян Кордоба ще запълват дупки на поста централен защитник, а отдясно не е сигурно, че Турицов дори ще е резерва, след като Мартин Стойчев се възстанови.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

„Червена“ България ще следи изкъсо ситуацията и с Георги Чорбаджийски, който започна най-силно сезона от групата младоци, но се контузи и беше опериран. Илиан Антонов също е на сърце за много привърженици още преди да разкрие за коварната болест. Атакуващият футболист вече тренира на 100% и чака своя шанс за изява.?

Бъдеще в ЦСКА със сигурност нямат Амос Юга, Брадли де Нойер, Емануел Шакич и Сейни Санянг.?

Играчи от дубъла

Пристигналият от Пирин Иван Тасев не успява да впечатли дори във Втора лига и ще му бъде търсен нов отбор. Марк-Емилио Папазов бележи често в дублиращия тим и би могъл да бъде чудесна алтернатива за резерва. Неговият талант тепърва ще се разгръща. Има попадения и в първа лига с екипа на Хебър, където игра под наем. Ситуацията с Йоан Борносузов обаче не е обнадеждаваща, тъй като нивото му е незадоволитено.

Петко Панайотов като нищо ще получава минути при решени мачове. Юлиан ИлиевЛъчезар Иванов обаче за сега ще останат във Втора лига, където трябва да натрупат повече игрова практика, за да имат какъвто и да е шанс в първия отбор.?

Един от помощниците на Томаш – Константин Мирчев, е човекът който се е заел със задачата да следи изкъсо децата от ДЮШ на клуба, втория и третия състав. А двамата специалисти кореспондират постоянно, обсъждайки развитието на талантите.?

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.