ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Феновете на Берое изригнаха след смяната на треньора

0
Хосе Луис Ачиари
Снимка: БТА

Раздялата на Берое с Хосе Луис Ачиари, колкото и да е очаквана от някои, звучи и нелогично, тъй като в последните две срещи отборът показа привлекателно лице.

Заралии бяха ощетени от рефера срещу ЦСКА и не взеха поне точка, която щеше да им приляга, а след това надделяха срещу Славия и прекъснаха негативната серия от четири поредни мача без победа.

Тук на първо четене веднага възниква въпросът, защо след като Берое изгуби от Лудогорец, Хебър, Ботев Пловдив и ЦСКА Ачиари не бе отпратен веднага, а се изчака и двубоя със Славия, който обаче той спечели.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Причини за неговото освобождаване не са посочени и може само да се гадае какво се е случило – дали е ставало дума за конфликт между наставника и собственика, или Ернан Банато е търсил нов специалист и след като го е намерил, е посочил вратата на испанеца.

Ако е така, би следвало днес или утре да бъде обявен наследника на Ачиари, но и дори след като това стане, напускането на Хосе ще остане мистерия, докато той, шефът или някой от тима не проговори и не разкрие какво точно се е случило.

След решението на Банато последва вълна от гневни и емоционални коментари на феновете на Берое в социалните мрежи. Едни от тях не съжаляват, че Хосе си е тръгнал, тъй като нямал нужния капацитет да води отбор като Берое.

Други обаче смятат, че е трябвало да се изчака още малко, особено след последните два добри мача на беройци, а трети изразяват мнение, че който да поеме Берое, с тези играчи не може да постигне нещо голямо.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Съществуват и предположения, че Любослав Пенев може да застане начело на Берое, породени явно от конфликта между него и началниците на Локомотив Пловдив.

Това обаче едва ли ще се случи, тъй като досега Банато категорично разчита на чужди треньори и остава само да разберем името на третия от тях, след като първите двама, откакто Ернан е президент на заралии, бяха аржентинци.

Сега ви предлагаме част от разпалените коментари на привърженици на Берое без редакторска намеса:

?Тамън взе да напипва ритъма“.

?Категорично най-слабият треньор в историята на клуба“.

?Успех на Ачиари в бъдеще. Нищо лошо не е направил човекът. Работеше, доколкото позволяваше ситуацията – жив и здрав“.

?Просто нямам думи. То бива бива бизнес с футболисти, ама то на нищо не прилича това. Сформира се отбор, който почва да влиза в час и хоп разтури се след това. Как може да няма отбор на Берое, който да играе с едни и същи хора от началото до края на сезона? Преди при Илиан Илиев и Петър Хубчев как можеше да има отбор от А до Я. Ей затова няма да има хора на стадиона, ето затова нищо не става по мачовете, една победа на половин първенство. Банато, спри се с глупостите. Разказа играта на Берое“.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

?При тоя собственик на клуба и Моуриньо или Клоп да дойдат за треньори, резултатите няма да са много по-различни“.

?Крайно време беше. Да си ходи“.

?То играчи няма, те треньора сменят. С тези треторазредници и Гуардиола да вземем пак ще е същото“.

?Той точно получи комплект нови играчи, можеше да се изчака още малко. Стара се човека и последните 2 мача аз видях едно ново по -обро лице на отбора, но щом шефът така е решил“.

?Най-слабата тройка треньори е Херо, Сашко Етапа и Белия. Този е извън тройката, но все пак не е на ниво“.

?Най после се изпълни мечтата на няколко фена, доброжелатели, Банато да освободи треньора. Сигурно новият ще е супер“.

?Ние да не би да станахме донори на треньори и на нападатели. Този Банато голяма работа бил, никой не знаеше досега, само мангизите не оставаха в клуба“.

?Хубава новина в неточния момент“.

?Сега, ако дойде Любо?“.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ ?Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.