ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец се готви за ударен старт по пътя към нова Купа на България

0
Лудогорец
Снимка: LAP.bg

Носителят на трофея за Купата на България Лудогорец започва защитата му с гостуване на третодивизионния Балкан Ботевград. Срещата на обновения стадион ?Христо Ботев“ в Ботевград стартира в 13:30 часа и ще бъде ръководена от Стоян Арсов.

Тимът от Югозападната Трета лига стигна до мача с шампиона, след като отстрани Национал с 3:1 в междуобластния финал, а след това в 1/32-финалите успя да се наложи изненадващо с 2:1 над един от лидерите във Втора лига Монтана. Иначе, Балкан е шести в класирането в своята лига, като в последните си три мача няма победа. До момента отборът е отбелязал забележителните 33 гола в 18 срещи, но в същото време е допуснал цели 32 попадения.

За Лудогорец това пък ще бъде първи мач в надпреварата след триумфа през май над ЦСКА 1948 във финала. ?Орлите“ са трети в класирането в efbet Лига, като нямат загуба в последните си 11 срещи в елита. Преди паузата за националните отбори Лудогорец разби Етър с 4:0, а последния неуспех на тима датира от 20 август, когато загуби от Черно море.

Почти сигурно старши треньорът Георги Дерменджиев ще заложи на играчи, които по-рядко получават шанс за изява.

Статистиката е категорично в полза на Лудогорец, който от влизането си в елита през сезон 2011/2012 на три пъти е играл с аматьорски съперници в турнира и три пъти излиза безпроблемен победител, независимо от фазата, на която са били мачовете.

Победителят от сблъсъка между Балкан и Лудогорец ще приеме Локомотив Пловдив на 1/8-финалите в турнира.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.