ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Емил Велев пред Nostrabet: Генчев да гледа повече отбора си, а не конкурентите

0
Емил Велев
Снимка: lap.bg

Последният треньор, ставал шампион с Левски, Емил Велев, даде ексклузивно интервю за сайта www.jaxkidsdirectory.com. Той даде мнението си след поражението на ?сините“ срещу Ботев Пловдив. Според Велев наставникът Станислав Генчев е редно да не прекалява с изказванията за това кой отбор е в битката за титлата и кой не е.

Специалистът говори и за предстоящото дерби с ЦСКА, изтъквайки, че в тези мачове никога формата не е от кой знае какво значение. Според него повечето играчи на ?червените“ по никакъв начин не разбират за какъв клуб играят. Велев коментира и ситуацията, при която Александър Томаш публично разкритикува играчите си, извеждайки ги на централния кръг на ?Васил Левски“ след мача със Септември.


Здравей, Емо! Да започнем от последните събития в Левски. Каква е оценката ти за поражението в Пловдив преди дни?

– Аз мисля, че Левски беше по-добрият отбор, но няма такова нещо като да е заслужавал победата. Резултатът е важен и за да може да бъде постигната победа, трябваше да се вкарат създадените положения. Самата статистика показва, че Левски е бил по-настоятелният отбор и е искал повече победата. Когато обаче изпускаш, може да получиш гол, както и стана. Ботев се оказа по-мотивиран и агресивен, въпреки червения картон.

Липсваше ли малко опит на Левски и може ли това да изиграе роля и занапред?

– Така е, бяха привлечени много нови играчи и наистина е необходимо време, за да се стиковат и да се опознаят по-добре. Това също е от значение и е част от причината за загубата. Цялостно обаче те бяха по-добрият отбор на терена.

Станислав Генчев получи доста критики за изказванията си в последно време. Грешка на растежа ли е това и от негова страна?

– Аз не съм човекът, който да каже кой какво да говори. Всеки си има глава на раменете и трябва да пресмята кое, какво и кога ще каже. Каквото той е изказал като мнение си остава за негова сметка. Трябва да го питате него защо го е казал. За мен е важно всеки отбор да има уважение към противниците. Може би трябва да се занимава повече с отбора си, а не да гледа къде ще завършат конкурентите. Лично на мен ми идва в повече да определяш кой ще става шампион и кой не. Пак казвам – той е треньор на Левски и той трябва да си преценява думите.

Предстои дербито между Левски и ЦСКА. Въпреки слабата форма на ?червените“, може ли те да бъдат мотивирани от някои от тези коментари от ?синия“ лагер?

– През годините това дерби е доказало, че моментната форма на тимовете няма никакво значение. Важно е как по време на самия мач играчите ще приемат предизвикателството. Това е най-хубавото и най-голямото дерби в България. Да, има пловдивски и варненски дербита, но основното такова е между Левски и ЦСКА. Навремето имаше само два мача в годината. Ако победиш в този мач в единия полусезон, то си на върха в продължение на 6 месеца. Сега има доста повече мачове и обстоятелствата са различни, но тежестта на дербито остава. Надявам се, че Левски ще победи, но нищо не се знае.

Какво ти е мнението за ситуацията в ЦСКА? Видяхме нов резил срещу Септември през уикенда..

– Не знам какво да кажа. Много са странни резултатите. Играха много стойностно във Варна, срещу Черно море, където трябваше да победят. След това обаче веднага видяхме спад и тази загуба, въпреки идването на новия треньор, при това с големи амбиции. Той се чудеше къде в София да се подстриже и май накрая Митов му каза къде. И те имат своите си амбиции.

Обидно е за феновете на ЦСКА да са такива резултатите. Сигурно е, че играчите в ЦСКА не знаят къде са. Те са гледали какъв договор ще получат, чак след това ги интересува как се казва отборът. Те не знаят нищо за историята на ЦСКА. Може би трябва да спят 1-2 седмици в музея на клуба, за да разберат за миналите успехи. Няма дори да тренират, само филми да им прожектират – за мачовете с Нотингам, Ливърпул и много други. Не може този отбор да има подобно представяне.

Видяхме любопитен момент след мача със Септември, в който Томаш изкара целия отбор на терена да му чете конско на терена. Как би коментирал?

– Питайте го него от кой треньор е видял това да се прави. Къде го е видял и какво са разбрали играчите? Те са играли 90 минути, адреналинът им е на макс, вдигнали са кръвно.. Какво точно ще са разбрали? Дали и той нещо не е изпаднал във временен делириум, да си е помислил, че има трето полувреме, но такова нямаше. Само две са. Аз също съм имал загуби като треньор, но не съм реагирал така и никога не бих го направил. И футболистите са били много притеснени от тази загуба. Септември дойдоха с малък автобус от 18 човека, както и още 3 коли, за да съберат всички. Срещу това е ЦСКА с неговите милиони, неговото величие, новия стадион и прочие. Виждате за каква разлика говорим.

Лудогорец печели рутинно мачовете си. Има ли реална борба за титлата?

– Ние българите сме царе да завиждаме и да оплюваме можещите. Левски имаше претенции, отидохме в Разград, те бяха с половин отбо и паднали с 2:7 преди няколко дена и дори до равен не стигнахме. После Кабаков е виновен. Той наистина накъса мача, но излизаш и доминираш. Чудесен терен, обстановка, всички условия за победа. Вкарваш ранен гол и печелиш. А докато другите говорят, Лудогорец играе в Европа, бие си у нас, прави селекция и Киро Домусчиев е единственият виновен.

Да завършим и с националния отбор. Два важни мача предстоят. Какво очакваш?

– За мен сме по-добри и от двата тима – сервитьорите от Люксембург и дърводелците от Северна Ирландия. Освен две победи, всичко друго ще е катастрофа.

Очаква се пълен стадион отново в Пловдив..

– Разбира се, това е чудесен стадион. Нека да се напълни, да има атмосфера и да се вземе добра победа. Този отбор, на Люксембург, трябва да го бием с разлика. Не да започнат обичайните оправдания. Имат няколко добри играчи, но всичко останало е далеч от истината.

Явно местенето на дуелите в Пловдив се оказа добра идея, спомняйки си за мачовете преди това на ?Васил Левски“..

– Стадионът е чудесен за тези цели, така е. На такива съоръжения трябва да се играе с акустика, с условия за феновете. Трябва да се използва максимално този стадион, особено за мачовете на националния отбор. Има раздвижване, Илиан Илиев направи по-стабилен отбор, който е постоянен и резултатите го подсказват. Това трябва да продължава във възходяща линия. Българският народ е зажаднял за силен национален отбор, който да се класира. Крайно време е да се случи това, не може всеки път да излизаме с оправданието, че следващият път ще сме ние. Всички играят за класиране – на Европейско, Световно.. Дано и ние успеем.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Емануил Тодоров
Емануил ТодоровЕмануил има зад гърба си повече от 5 години опит като спортен журналист и анализатор на футболни мачове. Той се специализира в даването на футболни прогнози за мачовете от водещите първенства в Европа и България.
Коментирай

Няма коментари.