ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дарвин Нунес поведе десет от Ливърпул към зрелищен обрат срещу Нюкасъл (ВИДЕО + СНИМКИ)

0
Нюкасъл Юнайтед - Ливърпул
Снимка: БТА

Ливърпул за пореден показа непримирим дух и характер, след като постигна страхотен обрат до 2:1 в гостуването си на Нюкасъл Юнайтед в среща от третия кръг на английската Висша лига. Успехът е изключително ценен, тъй като беше постигнат с 10 човека, а в герой се превърна резервата Дарвин Нунес, който отбеляза и двете попадения за мърсисайдци.


Срещата, която беше очаквана с голям интерес, стартира на страхотно темпо с интересни ситуации пред двете врати.

Домакините от ?Сейнт Джеймсис Парк“ удариха първи в 25-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд направи много груба грешка, след като пропусна топката, върната му от Мохамед Салах. Това изведе Антъни Гордън зад гърба му, крилото напредна на скорост и останал очи в очи с Алисон го преодоля хладнокръвно за 1:0.

Нюкасъл Юнайтед - Ливърпул

Ситуацията за Ливърпул стана още по-тежка три минути по-късно, когато гостите останаха с човек по-малко заради директен червен картон за Върджил ван Дайк. Капитанът на ?червените“ спъна Александър Исак пред границата на наказателното поле, след което игра с топката. Реферът явно прецени, че така нидерланецът е предотвратил чиста голова ситуация, а системата ВАР подкрепи решението му въпреки бурните протести на гостите.

Нюкасъл Юнайтед - Ливърпул

В 36-ата минута „джордитата“ имаха отличен шанс да удвои актива си. Топката попадна в Мигел Алмирон, който беше непокрит в наказателното поле на Ливърпул. Последва силен удар с левия крак, но Алисон Бекер някак отрази шута, след като топката се отби и в гредата на бразилеца.

Нюкасъл държеше топката, но Ливърпул успяваше да ограничи опасностите пред вратата на Алисон, като чак в 76-ата минута Алмирон стреля от 20-ина метра, но топката срещна дясната греда на вратата на бразилеца.

Минута след това обаче на терена се появи Дарвин Нунес, който преобърна мача. В 81-ата минута Ливърпул изравни, а Нунес изигра перфектно ситуацията. Диого Жота опита извеждащо подаване, топката се отклони в тялото на Свен Ботман, след което уругваецът напредна на скорост отдясно в наказателното поле и с много прецизен в далечния ъгъл направи 1:1.

?Червените“ стигнаха до трите точки в третата минута от добавеното време, когато Мохамед Салах изведе по прекрасен начин Нунес и по подобие на първото си попадение уругваецът нанесе изстрел в далечни ъгъл на Ник Поуп за крайното 1:2.

Нюкасъл Юнайтед - Ливърпул

Нюкасъл Юнайтед - Ливърпул

По този начин Ливърпул събра 7 точки, колкото имат още Уест Хем, Тотнъм и Арсенал, като заема четвъртата позиция. Нюкасъл остава с три пункта на 13-ата позиция. В следващия кръг мърсисайдци приемат Астън Вила, а ?свраките“ гостуват на Братън.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.