10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА 1948 обяви Емил Костадинов! Какво е мнението ви? (АНКЕТА)

0
ЦСКА 1948 Емил Костадинов
Снимка: cska1948.bg

Емил Костадинов е новият спортен директор на ЦСКА 1948. Домакинстващият в Бистрица клуб се похвали, че героят от САЩ ’94 ще заема важния пост. Новината вече подбуди редица коментари, защото голмайсторът от „Парк де Пренс“ е считан за легенда на ЦСКА.

Любопитното е, че назначението на Костадинов идва дни преди мача между ЦСКА и ЦСКА 1948, който е предвиден за неделя. Повече за него можете да откриете в този наш материал, както и дали би могъл да бъде отложен. Дайте своето мнение за този ход на Емил Костадинов в?анкетата в края на тази статия или го изложете в коментарите.

Управленецът Костадинов

В началото на 2000 е назначен за изпълнителен директор на ЦСКА и изпълнява длъжността до 2001. В началото на 2007 става член на управителния съвет и спортно-технически директор на ЦСКА, до септември 2009, а след това отново от април 2010 до юни 2011. За поста тогава са спрягани имената на Стойчо Младенов и Любослав Пенев, но Костадинов е предпочетен пред тях. Именно в тандем с Младенов изграждат силния отбор през сезон 2007/08, който спечели титлата с 18 точки пред втория Левски.

Емил Костадинов като директор обаче би могъл да понесе сериозна вина за липсата на лиценз, която лиши „червените“ от участие в квалификациите на Шампионска лига, а кой знае, тогава можеше да влязат и в групите. Журналистите го чакаха в Борисовата градина всеки божи ден в следобедните часове, когато се наканваше да пристигне на работа. А след това ги уверяваше, че лицензът е „уреден“. Всички знаем какво се случи…

През лятото на 2008 за един месец е изпълняващ длъжността президент на ЦСКА, а за няколко месеца през 2013 отново е член на УС на ЦСКА. Част е от мракобесните управления на Александър Томов и пернишките собственици, така наречените ?Титани“. А годините на упадък при тях доведоха до изгнанието в Трета лига и фалит на дружеството.

От 2005 е член на изпълкома на БФС. Дълги години е вицепрезидент в Бояна и е считан за дясна ръка на Борислав Михайлов.

БФС пресконференция Емил Костадинов
БФС пресконференция, Емил Костадинов (Снимка: БТА)

Визитка

От ЦСКА 1948 представиха накратко успехите на своя нов директор като футболист:

„Като футболист вдига три пъти шампионския трофей с ЦСКА и четири пъти Купата на България. Има над 170 мача и 60 попадения за „червените“. Автор на двата незабравими гола срещу Франция от 17 ноември 1993 г., класирали България за САЩ ’94. За „лъвовете“ бележи общо цели 26 пъти в 69-те си срещи с националната фланелка.

Костадинов е първият българин, вкарал попадение във финал на европейски клубен турнир. Носител на Купата на УЕФА с Байерн Мюнхен. Полуфиналист в КНК с ЦСКА и в Шампионската лига с Порто. Играл е още за Депортиво Ла Коруня, Фенербахче, Тигрес и Майнц 05.“

От клуба приветстваха Емил Костадинов и му пожелаха успех.

Гласът на фена

Какво е вашето мнение за това легендата на българския футбол да започне работа в ЦСКА 1948?

Емил Костадинов спортен директор в Бистрица. Какво мислите за този ход на легендата?
Общо гласували 11
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.