10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА трябва да вземе мерки, защото трудните мачове тепърва идват

0
Георги Чорбаджийски ЦСКА
Снимка: БТА

ЦСКА започна лошо сезона и се намира на десето място?след три изиграни кръга. „Армейците“ оставиха добри впечатления срещу Лудогорец (0:1) при злощастната загуба, победиха с 3:1 Хебър у дома, но след това дойде трагичното представяне от визитата във Варна на Спартак (0:3). Докато дербито в Разград се считаше за трудно изпитание, то следващите две срещи трябваше да помогнат 31-кратният шампион да влезе в ритъм. И да събере лесни точки.

Сега съвсем не предстоят леки тестове и с игра като тази на „Коритото“, нищо добро не вещае възпитаниците на Томислав Стипич. Напротив – би могло да се стигне до сериозно изоставане в актива, което след това няма как да бъде стопено.?

Следващите мачове на ЦСКА

ЦСКА 1948 – ЦСКА (11.08)

ЦСКА – Славия (17.08)

Арда – ЦСКА (24.08)

ЦСКА – Ботев Пловдив (31.08)

Левски – ЦСКА (14.09)

ЦСКА – Берое (21.09)

Черно море – ЦСКА (28.09)

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: CSKA.bg)

Това е програмата на столичния гранд, като голяма част от датите все още не са потвърдени. Все пак за БФС е трудно да планира толкова напред във времето. На всички е ясно, че следващата среща ще бъде тежка. Домакинстващият в Бистрица отбор ще направи всичко възможно да попречи на ЦСКА, каквото върши от създаването си. Има и допълнителен импулс от европейското си участие. Отново за сметка на „армейците“.

Славия пък традиционно „скача“ на 31-кратния шампион и измъква точки от мачовете с него, а преди и след това не виждаме същата мотивация от „белите“ в срещи с други съперници. На Арда по традиция се гостува трудно. В Кърджали се утвърдиха като сериозен за родните стандарти клуб и отново ще са в борбата за Европа.

Така стигаме до сблъсък с Ботев, който отстрани ЦСКА след две победи (1:0, 2:0) за Купата на България през пролетта. До скоро „канарите“ идваха в Борисовата градина с наведени глави и заради историческата негативна серия. Сега обаче реалностите са други и ботевистите са способни да бият всеки един отбор у нас, макар и на негов терен. При тях импулсът от Европа е още по-голям, а и възможностите – този сезон ще се борят за тройката.

Следват две седмици пауза за националните отбори, които дават отлична възможност на Стипич да подготви момчетата си за… Вечното дерби! Левски – ЦСКА ще зарадва родния футболен фен в средата на септември. „Сините“ започнаха ударно с 3 победи от 3 мача и голова разлика 12:1. Ако успеят да се задържат на гребена на вълната до Мач №1 на България, то със сигурност ще влязат като фаворити в него.?

Домакинството на Берое би трябвало да е по-леко, но пък веднага след него идва гостуване на Черно море. „Тича“ се превърна в най-негостоприемния стадион у нас и на този етап ще е мини чудо ЦСКА да спечели там. Разбира се, трябва да отчетем забележимия с просто око спад във формата на „моряците“. Във Варна обаче те се представят все така стабилно.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

Трябват попълнения и то спешно

С настоящия състав ЦСКА трудно ще се бори за нещо различно от Зона Европа. Младите момчета, които Стипич налага, ще се обиграят около опитни и класни футболисти. Няма как да се разчита на успешна кампания единствено с тях и няколко души от предишния катастрофален сезон. Всички с ЦСКА в сърцето се надяват Годуин Коялипу да се впише възможно най-бързо в отбора. „Червените“ обаче имат нужда от още един централен нападател. През пролетта се видя, че само с един не става.

Повече класа е нужна и на други позиции. Ляв бек така и не беше привлечен и главоболията на феновете на този етап ще продължат със Сейни Санянг. Не на последно място – играчите имат нужда от време за сработка… което ЦСКА няма. Старата практика да се прави селекция в движение и да се играе мач за мач отново надвисна над Борисовата градина.

Дано този първи трансферен прозорец на новото ръководство е и последен на закъснелите селекции. В следващите месеци то ще има достатъчно време да подреди къщичката си. Въпросът е какво ще се случи до тогава, защото трудните мачове се редят един след друг и не чакат. А с този състав в момента почти всеки мач се оказва труден.

Томислав Стипич
Томислав Стипич (Снимка: cska.bg)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.