ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА трябва да бъде безгрешен срещу Хебър, ако иска да си върне върха

0
Хебър ЦСКА
Снимка: LAP.bg

Вицешампионът ЦСКА се изправя срещу Хебър Пазарджик в опит да си върне върха в efbet Лига. Мачът на стадион ?Българска армия“ е днес от 18:00 часа. Главен съдия ще бъде Иво Андреев от град София.

С едва осем допуснати гола в 15 мача, изглежда, че армейците имат шанс да запишат не само нова ?суха“ мрежа, но и комфортна победа. Хебър е приятната изненада този сезон, но би било изненада да видим голове от гостите в този мач. Все пак защитата на ЦСКА бе най-стабилната за сезон 2022/2023, а и през настоящата кампания играчите на Нестор Ел Маестро са на върха по този показател, като са допуснали едва два гола в шест кръга.

ЦСКА заема второ място в класирането, на точка зад Лудогорец, който се качи на върха след успеха над Крумовград (1:0) в отложен мач. ?Червените“ нямат право на грешка, за да не изостанат от лидера. Ел Местро няма да може да разчита на Амос Юга, който е наказан, както и на контузените Юрген Матай и Брадли де Нойер. Очаква се обаче в стартовия състав да се завърне Тобиас Хайнц, който не игра при трудната победа над Етър (1:0) във Велико Търново.

Същото се отнася и за Матиас Фаетон, който ще започне от първата минута в трети пореден мач, след като в предишния двубой с Етър изработи с хубав пробив отляво победното попадение на тима. Националът на Гваделупа е пряко въвлечен в последните три попадения на армейците – асистира и вкара срещу Пирин в Благоевград, когато влезе като резерва, и се отчете с важно действие в атака във Велико Търново.

Мачът ще бъде по-специален за наставника на Хебър – Любослав Пенев, който се завръща на ?Армията“, където вече има четири периода като треньор на ЦСКА. Любопитното е, че Ел Голеадор няма победа срещу армейците, когато се е изправял срещу тях като треньор. В тази среща той няма да разчита на голмайстора Георги Николов, който изтърпява наказание от четири мача. До момента той е вкарал 41% от попаденията на тима. Трайно контузени са Октай Хамдиев и Николай Николаев.

На старта на сезона в efbet Лига тимът от Пазарджик завърши 0:0 с ЦСКА на своя стадион „Георги Бенковски“. Тогава „червените“ все още бяха водени от Саша Илич, но играчите ще бъдат мотивирани да вземат реванш за загубените тогава две точки.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.