ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА се довери на популярна спортна психоложка

0
ЦСКА - Левски Енес Махмутович
Снимка: LAP.bg

Бившата баскетболистка Полина Хаджиянкова работи за менталното здраве на футболистите на ЦСКА. Тя е в клуба от известно време, като периодично се среща и води разговори с играчите, съобщава ?Тема Спорт“. Спортният психолог иска да извлече максимума от възпитаниците на Нестор Ел Маестро. Старши треньорът отчита, че психическото здраве е важно толкова, колкото и физическото.

Последното й посещение бе във финалния ден на минилагера в Тетевен, като популярната спортна психоложка изгледа на живо победата с 5:1 над Литекс в приятелска среща.

Хаджиянкова е на 36 години, като се е състезавала за редица европейски баскетболни клубове в Испания, Германия, Швейцария и Италия. У нас пък е играла за Берое, Нефтохимик и Хасково. Магистър е по Спортна психология в Национална Спортна Академия ?Васил Левски“, а в момента е докторант.

Подобни специалисти вече имат договори с няколко други отбора в Първа лига. В Локомотив Пловдив работи Илияна Димитрова, а Лилия Стефанова практикува професията в ЦСКА 1948.

Полина Хаджиянкова

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.