ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България – Люксембург прогноза: последни новини, състави и още

0
България
Снимка: БТА
Прогноза
Победа за България1.751.82
Под 2.5 гола в мача1.601.53
Гол/гол – не1.651.62

*Коефициентите подлежат на промяна

Българският национален отбор по футбол посреща Люксембург?в двубой от 3-ия кръг на Лигата на нациите. Срещата на стадион ?Христо Ботев“ в Пловдив?е в събота?(12 октомври) от 19:00 часа. За главен съдия е назначен Давид Шмайц от Словения. Негови помощници ще бъдат сънародниците му Давид Габровец и Томаж Черне.?


Последни новини за България

„Лъвовете“ ще са без една от големите си звезди – Илия Груев-младши. Халфът е с увреден менискус и ще отсъства от терените около месец. В сряда той посети контузен лагера на отбора, за да пожелае успех на момчетата, както и да им вдъхне увереност. На негово място селекционерът Илиан Илиев повика Георги Минчев от Славия.

В групата пък се завърнаха Илиан Илиев-младши и Ивайло Чочев. Двамата не бяха сред избраниците на треньорското ръководство миналия месец.?

Очаква се България да играе пред около 15 000 зрители по трибуните на „Колежа“. Интересът към срещата е много сериозен, а Пловдив започва да се превръща в любимо място за мачовете на националната гарнитура.

България
България (Снимка: БТА)

Форма на отбора:

След изиграването на два мача България дели първото място в групата с Беларус. Двете селекции имат актив от 4 точки. На третата позиция е Северна Ирландия с 3 пункта, а Люксембург е с 0.

Лигата на нациите започна през септември, като нашите завършиха наравно като гости на Беларус (0:0) и победиха на родна земя Северна Ирландия (1:0). Така серията на България без загуба се увеличи на осем мача.


Последни новини за Люксембург

Великото Херцогство ще може да разчита на Даниел Синани, който се завърна след червен картон. Нападателят участва с гол и асистенция в последните пет мача за националния отбор и ще е сред основните заплахи за българската врата.?

Селекционерът Люк Холц е начело вече 14 години и рядко прави промени в групата за мачовете. Проблемът на Люксембург е, че повечето футболисти не са титуляри в клубните си отбори.?

В състава личи името на новия ляв бек на ЦСКА Мика Пинто. Бившият централен бранител на столичния гранд Енес Махмутович също е сред основните играчи.

люксембург словакия
Люксембург (Снимка: БТА)

Форма на отбора:

Люксембург загуби у дома от Беларус с 0:1, а преди това с 0:2 гостуването си в Северна Ирландия. Прави впечатление, че напоследък отборът се затруднява в отбелязването на голове.

Това се случи и лятото в контролите с Белгия (0:3) и Франция (0:3).


България – Люксембург един срещу друг

В исторически план двата отбора са се изправяли един срещу друг 15 пъти. „Лъвовете“ никога не са губили от този съперник. Статистиката показва 13 победи за нас и 2 равенства при голова разлика 39:9.

За последно играхме контрола на 20 ноември 2022 година, завършила 0:0.


Вероятни състави:

България (4-2-3-1):?Димитър Митов – Виктор Попов, Алекс Петков, Живко Атанасов, Фабиан Нюрнбергер – Георги Костадинов, Васил Панайотов – Станислав Иванов, Кирил Десподов, Мартин Минчев – Александър Колев

Люксембург (3-4-1-2): Антъни Морис – Дирк Карлсон, Максим Шано – Енес Махмутович – Мика Пинто, Леандро Барейро, Кристофър Перейра, Лорън Янс – Матиас Олесен – Даниел Синани, Едвин Муратович


Къде да гледаме България – Люксембург по ТВ?

Срещата ще бъде предавана по националната телевизия БНТ в HD качество в събота (12 Октомври) от 19:00 часа. Онлайн ще можете да гледате на сайта bnt.bg, ако сте на територията на страната.?


Прогноза за двубоя

Очаквам нова победа за „лъвовете“, които ще са окрилени от страхотната публика в Пловдив. При Илиан Илиев отборът играе много силно и заслужава доверие, особено в домакинствата.?

Не мисля, че ще допуснем гол. Няма и да отбележим много, но както максимата гласи „едно е повече от нула“.

Още прогнози за България – Люксембург от типстъри може да намерите в специалната секция на Nostrabet!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.