ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Александър Томаш следва своя план в ЦСКА и ще постигне целите

0
Александър Томаш
Снимка: БТА

Старши треньорът на ЦСКА – Александър Томаш, е здраво стъпил на земята и може да бъде описан с една дума, „последователност“. Специалистът не позволи днешната пресконференция преди домакинството на Септември София да се превърне в такава за наближаващото Вечно дерби с Левски.

Томаш отклони възпитано всички въпроси на репортерите относно Мач №1 на България срещу „сините“. На няколко пъти натърти, че при него прескачане на съперници няма да има, както и подценяване на дадени отбори. А това може само да радва всеки с ЦСКА в сърцето. И е още една причина стадионите да се пълнят всяка седмица.?

„Ние уважаваме всеки съперник и ще подходим с нужното уважение към Септември. Наблюдавали сме противника, имат силни и слаби страни. Най-важното е ние да преборим себе си. Ние всеки мач излизаме срещу себе си и трябва да направим по-добра версия на себе си. Ние уважаваме всеки съперник. Тази пресконфереция е преди мача със Септември“, сподели Сашо Томаш.

Черно море - ЦСКА
Черно море - ЦСКА, Исмаил Иса и Джеймс Ето'о (Снимка: БТА)

ЦСКА се развива

Вече повече от месец българският перспективен треньор е начело на 31-кратния шампион. С всяка следваща седмица успява да сработи състава все по-добре и резултатите са налице. Три поредни „сухи мрежи“ до скоро беше мираж в Борисовата градина. Особено при 16-е поредни мача с допуснат гол.?

Съсредоточаването единствено върху следващия съперник и изчистването на собствените грешки очевидно действа. И скоро ЦСКА на Томаш ще заработи като добре сработена машина. Не случайно в интервю за www.jaxkidsdirectory.com Росен Кирилов предрече, че „червените“ ще се намесят в борбата за титлата.

„Аз като старши треньор на ЦСКА държа моите футболисти да са здраво стъпили на земята. Съперникът има своите плюсове и минуси. Разбирам интереса ви към следващия мач, но тази пресконференция е за мача със Септември. Когато прескачаме етапи или правим големи крачки, може да се сгромолясаме. Играем срещу отбор с млади момчета, които искат да се доказват. Ако си мислим, че сме голямата работа, ще имаме проблем. Трябва да дам максимума на своите футболисти да са на 100%. Когато дойде време за Левски ще говорим“, сподели на брифинга днес Томаш.

ЦСКА Сектор Г фенове ултраси
Феновете на ЦСКА (Снимка: facebook.com/SectorGStand)

Всеки изминал ден „червените“ правят крачка напред

Наставникът няма да може да разчита на голяма група от футболисти по време на паузата за национални отбор. Той изтъкна това, но все пак увери, че отборът ще работи здраво с наличната група.

„Всеки ден е плюс за мен и за екипа ми. Единственият проблем е, че имаме 13 национали, ще тренираме с 6-7 човека. Всеки ден и всяка тренировка е плюс за нас. Вярвам, че след паузата нещата ще бъдат много по-добре. Ние нямаме време. Всеки ден на тренировъчното игрище е плюс за всички, които работим заедно“, допълни Томаш.

Ситуацията с младите футболисти

Шампионът и носител на Купата на България с ЦСКА като футболист отлично знае, че без млади момчета от школата столичният гранд не може. Процесът по интегрирането им в първия отбор обаче не бива да се форсира. Иначе с избързване се рискува да се повтори случая с Павел Головодов, Митко Митков и други иначе супер таланти.

„Не обичам да прескачаме и да правим големи крачки. Крачка по крачка да изградим една сплав. Имаме доста кадърни млади момчета, към които нямаме забележки. Ако се представят добре в третия отбор – идва време за втория. Най-добрите там се пращат в първия. Стъпка по стъпка. Щом се представят добре, трябва да направят крачка напред и след това друга“.

Именно тази последователност във всеки един процес, внимание към най-малките детайли и отдаденост ще донесат успехи на Александър Томаш като старши треньор на ЦСКА. Той е врял и кипял на стадион „Българска армия“ и е отлично запознат с проблемите в клуба. Около себе си има екип от кадърни родни специалисти, с които работи и в предишните си отбори. Заедно те могат да върнат славата на най-големия български клуба.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.